Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı bölgesinde 2 kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere misliyle karşılık verilmiş, yapılan etkili atışlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmiş ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir.

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Bölgede operasyon ve atışlar devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, Fırat Kalkanı bölgesinde şehit olan askerlere rahmet, yaralı askerler için de şifa diledi.CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:
"Fırat Kalkanı bölgesinde askeri araca teröristler tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda terör örgütünün askerî aracımıza yaptığı saldırıda şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.Şehitlerimizin ruhu şad olsun.Milletimizin başı sağ olsun.