Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Kararlar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından kamuoyuna açıklandı. Yaş Kararlarında,17 General ve bir Amiral üst rütbeye, 56 Albay ise general ve amirelliğe yükseltildi.

1. 04 Ağustos 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip ERDOĞAN Başkanlığında icra edilen, 2021 yılı Yüksek Askeri Şûra olağan toplantısında,
Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan;
a) Bir üst rütbeye yükseltilecekler,
b) Görev süresi uzatılacaklar,
c) Kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayı ile karara bağlanmıştır.


2. 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere;


a) 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir.
b) 44 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 320 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile
uzatılmıştır.
c) 1 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluknedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edilmiştir.
ç) Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit DÜNDAR yaş haddi nedeniyle emekliye sevkedildiğinden 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa AVSEVER Kara Kuvvetleri Komutanı
olarak atanmıştır.
d) Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ ve Deniz KuvvetleriKomutanı Oramiral Adnan ÖZBAL’ın görev sürelerinin bir yıl uzatılmasına karar verilmiştir.
e) Halen 240 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla 266 olacaktır.


3. 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere;
a) K.K.K.lığından Korgeneral Selçuk BAYRAKTAROĞLU ve Ali SİVRİ Orgeneralliğe,Tümgeneral Levent ERGÜN ve Metin TOKEL Korgeneralliğe, Dz.K.K.lığından TümamiralKadir YILDIZ Koramiralliğe, Hv.K.K.lığından Tümgeneral Rafet DALKIRAN Korgeneralliğeterfi ettirilmişlerdir.
b) K.K.K.lığından Tuğgeneraller İlkay ALTINDAĞ, Sebahattin KILINÇ, Gültekin YARALI,Rafet KILIÇ, Fedai ÜNSAL, Tuncay ALTUĞ, Rasim YALDIZ ve Aydın Cihan UZUNTümgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tuğamiral Yalçın PAYAL ve Hasan ÖZYURT Tümamiralliğe;Hv.K.K.lığından Tuğgeneral Orhan GÜRDAL Tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.


4. Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe vegörevlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz.


5. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general,amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleri
ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.


YÜKSEK ASKERÎ ŞÛRA