Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi pandemi ve pandeminin yarattığı krizlerle boğuştuğumuz bir süreçte ardı ardına gelen doğal afetlerle sarsıldığımızı belirterek yaşanan kritik süreçte sağ duyu ile hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Dışarıda ve içeride ortamdan istifade etmek isteyenlerin Türkiye'ye daha büyük bedel ödetme niyetinin bariz şekilde görüldüğüne işaret eden Çelebi etnik çatışma uyarısında bulundu.

Çelebi'nin açıklamasında dikkat çeken satır başları şöyle;

* Sırt sırta, omuz omuza vererek yaralarımızı sarmamız gereken bir dönemdeyiz

* Bu süreç ülkeyi yöneten ve yönetmeye talip olan siyasetçiler için de büyük bir sınavdır.

* En büyük acılardan bile kavga için bir sebep yaratan siyaset ne yazık ki yaşananların ve bu sürecin yaratacağı sonuçların farkında değil

* Evet ormanlarımız yanıyor ama birileri bu ateşi büyütmek Türkiye'yi topyekün ateşe atmak için adeta fırsat kolluyor.

* Felaketlerin yarattığı kırılgan ortamda birileri bir etnik çatışma yaratma gayreti  var

* Aklın devreden çıktığı siyasi ikbal çabalarının her şeyin önüne geçtiğini şu dönemde birileri yeni bir oyun tezgâhlıyor

* Yangınların sebebi ne olursa olsun sonuçtan istifade ile Türkiye'yi daha büyük bir felakete taşıyacak adımlar atılıyor. Türkiye'nin geleceğini daha da karartacak etnik bir çatışmanın fitili ateşleniyor

* Değerli vatandaşlarım, şu an çanlar Türkiye için çalıyor. Yeni bir tezgâha düşmemek ve daha büyük bedeller ödememek için birbirimize daha çok sarılmamız gerekiyor.

* Uluslararası siyaset mühendislerinin ve içerideki aciz siyaset fukaralarının insafına teslim olamayız, olmamalıyız. Millet olarak biz uyanık olmak zorundayız

*Tahriklere kapılmadan farklılıklarımıza rağmen birbirimize daha sıkı sarılarak bu oyunu bozmak zorundayız. Biz bir ve beraber oldukça bize diş geçirmeye kimsenin gücü yetmez. İnançlı, kararlı ve güçlü bağlarla birbirine bağlı olan bir milletin bileğini kimse bükemez. Ne içeridekiler ne dışarıdakiler

*Bizim menfaatleri aklının ve vicdanının önünde koşan siyaset simsarlarına da kerameti kendinde gören siyasi ilahlara da ihtiyacımız yok. Yeter ki bir olalım, beraber olalım  kendi kaderimizi kendimiz tayin edecek topyekûn milli iradeyi ortaya koyalım.

İbrahim Çelebi    “Kaderimizi Kendimiz Çizmek İçin Kenetlenmeliyiz”

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi orman yangınları başta olmak üzere çok çeşitli kriz ve doğal afetlerle mücadele eden ülkemizin birlik ve beraberlik içinde acıların paylaşılmasının yaraların sarılmasının toplumsal barışımız için elzem olduğunu belirterek içinden geçilen sürecin Türkiye'yi yöneten ve yönetmeye talip olanlar içinde büyük bir sınav olduğuna dikkat çekti.

İBRETLE İZLİYORUZ

"Felaketlerin üzerine keyif çayı fırlatan iktidar ile suçlu aramaktan başka bir şeye faydası olmayan muhalefeti Milletimiz gibi biz de ibretle izliyoruz. En büyük acılardan bile kavga için bir sebep yaratan siyaset ne yazık ki yaşananların ve bu sürecin yaratacağı sonuçların farkında değil" diye konuşan Çelebi ormanların yandığını hayatların karardığını fakat bu ortamdan istifade etmeye çalışan birilerinin yangını daha da büyüterek adeta Türkiye'yi topyekûn ateşe atmak için fırsat kolladığını vurguladı.

ETNİK ÇATIŞMA YARATILMAYA ÇALIŞIYOR.

Felaketlerin yarattığı kırılganlıklardan etnik çatışma çıkartma gayreti olduğu uyarısında bulunan Çelebi yaşanan süreçte aklın devreden çıktığı siyasi ikbal çabalarının her şeyin önüne geçtiğini belirterek birilerinin yeni bir oyun tezgâhladığı söyledi.

Meydana gelen orman yangınlarının sebebinin sabotaj dahil her ne olursa olsun sonuçtan istifade ile Türkiye'yi daha büyük bir felakete taşıyacak adımların atıldığı uyarısını yineleyen ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi "Türkiye'nin geleceğini daha da karartacak etnik bir çatışmanın fitili ateşleniyor. Üstelik bazı siyasetçilerin akıl almaz açıklamaları bu fitilin ateşini daha da harlıyor." dedi.

TBMM'de yer alan muhalefet partilerine dikkat çeken Çelebi muhalefetin meydana gelen durumun ülke genelini yangın yerine çevirebilecek tehlikelerine duyarsız kaldığını vurguladı. 

ŞU AN ÇANLAR TÜRKİYE İÇİN ÇALIYOR

Vatandaşlara seslenen Çelebi tehlikenin büyüklüğüne işaret etti. "Şu an çanlar Türkiye için çalıyor" diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulunan ANAP Genel Başkanı Çelebi yeni bir tezgâha düşmemek ve daha büyük bedeller ödememek için milletçe kucaklaşmanın, yardımlaşmanın bir ve beraber olmanın şart olduğu sıkıntılı bir dönemden geçildiğine vurgu yaptı.

BUNLARA TESLİM OLAMAYIZ. UYANIK OLMALIYIZ

"Uluslararası siyaset mühendislerinin ve içerideki aciz siyaset fukaralarının insafına teslim olamayız, olmamalıyız. Millet olarak biz uyanık olmak zorundayız. Tahriklere kapılmadan farklılıklarımıza rağmen birbirimize daha sıkı sarılarak bu oyunu bozmak zorundayız. Biz bir ve beraber oldukça bize diş geçirmeye kimsenin gücü yetmez. İnançlı, kararlı ve güçlü bağlarla birbirine bağlı olan bir milletin bileğini kimse bükemez. Ne içeridekiler ne dışarıdakiler" diyen Çelebi provokatörlere kulak verilmemesi durumunda yaraların sarılabileceğini vurguladı.

MİLLİ İRADEMİZİN ORTAYA KONMASI KADERİMİZİ ÇİZECEKTİR.

Çelebi Menfaatleri aklı ve vicdanının önünde koşan siyaset simsarları ile kerameti kendinde gören siyasi ilahlara da ihtiyaç olmadığını tek ihtiyaç duyulanın birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile ötekileştirmeden tüm vatandaşlarımızın el ele vererek kendi kaderini topyekûn tayin edecek milli iradenin ortaya konması olduğunu vurguladı.