Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi pandemi ve pandeminin yarattığı krizlerle boğuştuğumuz bir süreçte ardı ardına gelen doğal afetlerle sarsıldığımızı belirterek yaşanan kritik süreçte sağ duyu ile hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.Başkan İbrahim Çelebi Doğal Siyasal ve Ekonomik felaketlerle kaldığımız bir süreçteyiz, Ne yazık ki bu sorunların, her biriyle ayrı ayrı uğraşırken resmin bütününü gözden kaçırıyoruz. Tespitler yerinde ve doğru yapamadığımız için mücadale yöntemlerinde'de eksik kalıyoruz.Konjöktörü doğru okuyamıyoruz geleceği göremiyoruz. Ortadaki büyük resmin bize gösterdiği şudur,Türkiye ve İrana müdahale edilmedeği sürece büyük Ortadoğu projesi tamamlanamaz. Dolasıyla önümüzdeki dönemde ortaya çıkarılacak iç kargaşayla ile Türkiye müdahalelere açık bir hale getirilmeye çalışılacaktır. Bunun için gerekli zemininin hazırlandığını görmemek büyük bir gaflettir,Türkiye Askeri ,siyasi ekomoni ve sosyal alanlarda büyük bir kıskancın içine çekilmektedir.

Anavatan Partsi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, bulunduğu Çografya'nın en güçlü iki devletinden biri olan, Türkiye'nin bütün direnç noktalarını zafiyete uğratarak güçten düşürmek ana hedeftir.Ekonomiyi zayıflatacak hamleler ve ekonomik koşulların millet üzerinde yaratığı bunalım. Siyasetin sürekli olarak beslelediği ve körüklediği toplumsal çözülme ve çatışma.Suriyeli ve Agfan mültecilere karşı körüklenen radikal milliyetçi eylem ve söylemler ile etnik bir çatışma yaratmak adına her imkanı kollayan provokatif yaklaşımlar. Türkiye için çok açık bir tehdit ve tuzaktır,hiçbir sorumlu devlet adamı ve siyasetçi'nin yaşananlara kendi siyaset penceresinden bakma bunuda politika malzemesi yapma hakkı ve lüksü yoktur.Türkiye'nin çok açık tehdit bir altında olduğu bu süreç hiç kimsenin koltuk ve ittidar mücadelesine kurban edilemez.

Aklımızı başımıza devşirmek yaşananların yaşanması muhtemel sonuçlarını görerek topyekün bir irade ortaya koymak zorundayız.Siyasetçiler her türlü imkansızlığa rağmen en büyük kudretin milli birlik ve dayanışmamız olduğunu gerçeğinin akıllarından çıkarmadan, kendilerine çeki düzen vermek ve herşeyden önce bu toplumsal gerilimi tırmandırmaktan vazgeçmek zorundadır. Bugün Türk siyasetinin Politika üretme acizliği ve toplum nezdindeki güvensizlik algısyla toplumsal tansiyonun sürekli yükselmesi birilerin keyifle izlediği bir manzaradır.

Anavatan Partsi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Bu gaflet uykusundan bugün uyanmak zorundayız ,aksi halde bir süre sonra uyandığımızda göreceğimiz Türkiye bugün ki Türkiye olmayacaktır.Bu noktada siz değerli vatandaşlarımıza bir çağırıda bulunmak istiyorum,her meseleye partizanca bakmaktan vazgeçin.Liderlerin koltuğunu korumaktan çok bu Ülkeyi ve devleti iç ve dış her türlü  tehlikeden korumak gibi ciddi bir misyonumuz var. Siyasi fanatizimin bu ülkeyede geleceğini bu ülkede kuracak evlatlarımızada bir faydası yok. 

Herkes gider, biz Millet olarak baş başa kalırız.Ülkemizin ve devletimizin en fazla ihtiyaç  duyduğu bugün evlatlarımızın bizlerle gurur duyacağı bir tavrı göstermek zorundayız. Suküneti eleden bırakmadan akılla, vicdanla sevgiyle merhametle sarılmak siyasetçilerin yetmediği oyunu biz bozmak zorundayız.