Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yaptığı açıklamada,Kiritik ve zorlu süreçlerden geçiyoruz,sorunlarımız ağır yükümüz fazla Enerjimizi gündelik boş ve meseler üzerinden, faydasız sonuçsuz tartışmalar için değil derinde yatan sorunlarımızı çözmek için kullanmak zorundayız. Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Bugün İç Politaka'da Ekonomi'de ve  Dış siyasette büyük bir sıkışmışlık içindeyiz.Bu üç meselenin herhangi birinde yaşanan tıkanıklık ve sorunlar bir diğerini tetikliyor ve Türkiye'yi bir kısır döngünün içerisine sokuyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim  Çelebi, Siyaset sistemi olarak artık farkına varmak ve reel gündeme odaklanmak zorundayız. Başkan Çelebi ,Faydasız tartışmaları bir yana bırakarak sorunlara odaklanmalıyız. Erken seçim olsa dahi önümüzde daha en az 1 yıl var ve Türkiye’nin beklemeye tahammülü yok. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı çözmek adına bir irade ortaya koymalıyız.

Başkan Çelebi: Gençlerimizi x,y,z kuşağı sınıflaması ile bölmeye çalışan,yeni nesil gençler bu ülkede yaşamak istemiyor hepsi yurt dışına gitmek istiyor yalanıyla çocuklarımızın ülke sevgisini,vatan aşkını,umut,hedef ve hayallerini tahrip etme gayretinde olan ABD ve Batı fonlarıyla beslenip ülkemizin geleceğine dinamit koyan besleme sözde Gazeteci,Sivil toplum örgütü temsilcileri ve Siyasetçileri’nin anlamazsınız  ama yinede VATAN’ın kıymetini bilin yani ÜLKEMİZİ,MİLLETİMİZİ ve DEVLETİMİZİ lütfen Sevelim ve kıymetini bilelim.