Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve yöneticiler,evlat nöbetindeki ailelere destek oldular, Başkan Çelebi , Bu bir ihanet projesidir. Diyarbakır, Anneleriyle ve evlat nöbetindeki Aileler'le tek tek konuşup onlara her zaman destek vereceklerini belirtti.Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ,HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi. bu ses pensilvanyaya gidecek  bu sesler ta kandile kadar gidecek Çelebi sizin Evlatlarınız bizim evlatlarımız,sesinizi tüm siyasilere aktaracağız dedi. 

Diyarbakır Annelerine  destek için giden Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yaptığı açıklamada, Başkan Çelebi, "Sonuna kadar destekliyoruz. Avrupa Birliğinin yolu Diyarbakır'dan geçer diyen bir genel başkanımız vardı, Başbakanımız vardı, O zaman tam anlaşılmayıp siyasi lince maruz kalsa da bugün, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla birlikte NATO'nun önemli bir müttefiki olduğumuzu ve Avrupa'nın bir parçası olduğumuzu yeniden teyit etmesi, güncellenmesi adına, Avrupa Birliğinin yolu "Diyarbakır annelerimizin" bu onurlu direnişinden geçiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Çelebi, Bu bayrak Hepimizin Bayrağı Çanakalede, Urfa'da Gaziantep'de ve Dumlupınarda hepimiz beraber bu vatanı yurt edinmek için hepimiz ve dedelerimiz  şehadet mertebesine ulaştı, Tarihimizin Her Döneminde bu çoğrafya'da Müslüman bir millet  istemiyorlar bizim üzerimizde büyük oyunlar var bu oyunları hep berbaer bozacağız dedi ve Diyarbakaır annelerine Türk bayrağını emanet etti.