Devlet Bahçeli, "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi hazırlamak ecdadımıza hakarettir, hıyanettir, su katılmamış bir müfteriliktir. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına bir züldür." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi hazırlamak ecdadımıza hakarettir, hıyanettir, su katılmamış bir müfteriliktir. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına bir züldür." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TBMM'ye "HDP'li bir müptezel" tarafından sunulan kanun teklifinde, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının istendiğini anımsattı.

Bu rezil teklifin, anında küstah sahibine iade edildiğini kaydeden Bahçeli, "Maalesef TBMM'nin çatısı altında diasporanın bir ajanı bulunmaktadır. Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi hazırlamak ecdadımıza hakarettir, hıyanettir, su katılmamış bir müfteriliktir. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına bir züldür. Bu kokuşmuş milletvekilinin kimden cesaret aldığı, kimlerle dayanışma içinde olduğu ayan beyan ortadadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Tarihi hadiseler günlük politikanın oyuncağı haline getirilemez"
Soykırım iddiasının kanun teklifi olarak hazırlanmasının, Türkiye'yi tahrik etmek ve milleti töhmet altında bırakmak için kurgulandığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesi uyarıyorum; TBMM, meşrutiyet meclisi değildir. Gayrimüslim azınlıkların meydan okuma yeri değildir. Gözümüzün içine baka baka Türk milletine katliamcı, soykırımcı diyenlerin barınacağı, bulunacağı, buluşacağı bir mekan asla değildir. Meclis-i Mebusan'da görev yapan ve Osmanlı'yı sırtından hançerleyen mesela Pastırmacıyan Efendi'nin, Papazyan Efendi'nin, Varteks Efendi'nin, Viramyan Efendi'nin dönemi çok gerilerde kalmıştır. Tarihi hadiseler günlük politikanın oyuncağı haline getirilemez. Gerçeğin özünü ve ana çizgisini hiç kimse sulandıramaz.

1915 olaylarının içyüzünü, perde arkasını, asıl mahiyetini saptırmak bir defa tarih suçudur, Türk milletine saygısızlıktır. Bu çatı altında sözde soykırımı tanıyan ve kabul eden varsa, bunu aklından dahi geçiren bulunuyorsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır. HDP'li bölücü milletvekilinin teklifine CHP'den yalnızca 'herkes kendi işine baksın' açıklamasıyla örtülü ve mahcup bir eleştiri gelmiştir. Esasen suç ortaklığı alenileşmiştir. Bazı siyasiler de özneyi gizleyip bu teklifi sadece hadsizlikle eş tutmuştur. Bu sadece hadsizlik değildir, bu tip cılız tenkitlerle geçiştirilecek bir mesele olmayıp bize göre şerefsizliğin daniskasıdır. Üstelik CHP'li bir milletvekili de sözde soykırım yalanının peşine takılmıştır. Fakat partisinden isabetli ve kayda değer tek bir itiraz gelmemiştir."

"Elektrikle ilgili konuştuğun kadar..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırım iddialarıyla ilgili ne zaman konuşacaksın? Sözde soykırım palavrasına destek misin, değil misin? Yanında mısın, karşısında mısın?" sorularını yönelten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Selamsız Babacan boyunu fersah fersah aşarak, kanının gereğini yapmış ve 'geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz' diyerek akıllara durgunluk veren bir mesaj paylaşmıştır. Ayrıca 'hepimiz, karşılıklı anlayış çerçevesinde birbirinin yarasını sarmaya çalışan Anadolu insanları olmalıyız' sözleriyle akıldanelik yapmaya kalkışmıştır. Geçmişte acılar yaşanmıştır, ancak bu geçmiş, bu tarih Babacan'ın geçmişi, zilletin tarihi değildir.

Bizim geçmişimiz Türk'tür, bugünümüz Türk'tür, yarınımız da Türk olacaktır. Bu aziz vatanda mensubiyeti ve milliyeti belirsiz insan topluluğu değil, Türk milleti yaşamaktadır. Anadolu insanları tabiri köksüz ve kimliksiz bir tanımdır. Rahmetle, hürmetle andığımız Sultan Abdülhamid Han bizimdir, Talat Paşa bizimdir, Enver Paşa bizimdir, Mustafa Kemal Paşa bizimdir, bizden olmayanların bugün çıkıp sözde soykırım bilirkişiliği taslamaları utanmazlıktır, gafilliktir, münafıklıktır."

"1915 Tehcir Kararı, bihakkın doğru bir karardır"


ABD Başkanı Joe Biden'in, 2021'de olduğu gibi, bir kez daha sözde soykırımdan bahsetmesinin, hükümsüz, hukuksuz, hayasız bir isnat olduğunu dile getiren Bahçeli, politikacıların tarihi gerçekleri çarpıtıp kendilerini mahkeme yerine koymalarının "felaket" olduğunu ifade etti.

"1915 Tehcir Kararı, bihakkın doğru bir karardır, bugün olsa yine aynısı sonuna kadar yapılmalıdır." ifadesini kullanan Bahçeli, "Sözde Ermeni çetelesi tutanlara soruyorum, sayıları 500 bini aşan Müslüman Türklerin katliamına niçin suskunsunuz? Be hey vicdansızlar, karınları deşilen çocukların yürek yakan hallerine, vahşi işkencelerle canı alınan masumların hala dinmeyen, hala kesilmeyen, hala hafızalardan çıkmayan feryatlarına ne diyeceksiniz? Nasıl bir yorum getireceksiniz?" diye sordu.

Tarihleriyle iftihar ettiklerini, ecdatlarıyla gurur duyduklarını dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin şerefli tarihi üzerinden suçlanmasının haksızlık, insafsızlık, hukuken de skandal bir yanlış olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk milletini, insanlığa karşı en ağır suç olan "soykırım" suçu işlemiş ezik, lekeli ve yaralı bir millet konumuna düşürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini ifade ederek, "HDP, PKK'nın ve Ermeni diasporasının çatlak sesidir, paslı silahıdır, kirli tetikçisidir, kötürüm temincisidir ve Kürt kökenli kardeşlerimle hiçbir yakınlığı, hiçbir bağı, hiçbir alakası yoktur. HDP demek cinayet demektir, melanet demektir, ihanet demektir. Bu Asala hayranlarının, bu terör deposunun, bu bölücü ve yabancı odağın Türk siyasetinden silinip gideceği günler de inşallah çok yakındır." dedi.