Anavatan Partisi Genel Başkanı ibrahim Çelebi yaptığı açıklamada ,Değerli vatandaşlarımTarihte yaşadığımız acı tecrübelere rağmen, geldiğimiz noktada hala siyasi cinayetler ve suikastler konuşuluyor 

Böyle bir çağda ve Türkiye gibi çağdaşlaşma hedefi ile yürüyen bir ülkede bunların hala konuşuluyor olması ne hazin,Ancak ortaya atılan iddialar fevkalade düşündürücü ve inkar etmek ya da boş vermek yerine, üzerinde hassasiyetle durulması gereken hususlardır. 

Kamuoyu ve medyada yeteri kadar almasa da, yakın vadede Anavatan Partisi Genel Merkezi önüne bırakılan ve emniyet güçleri tarafından fünye ile imha edilen bomba süsü verilmiş düzenek, bu anlamda belki de bir şeylerin habercisi idi.Olay araştırılsın dedik. Ancak ne yazık ki ilgili makamlardan beklediğimiz duyarlılığı göremedik. Korkulacak bir şey yok denilerek geçiştirilen bu hadise için İçişleri Bakanlığımız’dan ikna edici bir açıklama ve en azından siyasi nezaket gereği bir geçmiş olsun mesajı bekledik. Onu da göremedik.

Değerli vatandaşlarım

Anavatan Partisi 40 yıla yaklaşan siyasi geçmişi ile köklü bir partidir. Ve iki dönemi tek başına olmak üzere 14 yıl Türkiye’nin yönetiminde yer almıştır. Anavatan Partisi döneminde Türkiye’nin nereden nereye geldiği de herkesin malumudur. Kimseyi ayırt etmeksizin Türkiye’yi ortak kalkınma ideali etrafında birleştiren ve Türkiye’nin birleştirici gücü olarak anılan Anavatan Partisi’nin, toplumsal ayrışmanın tavan yaptığı böyle bir dönemde tehdit alması ve saldırıya uğraması hafife alınamaz. Alınmamalıdır.Ancak İçişleri Bakanlığımız yıllardır ısrarla dile getirdiğimiz koruma taleplerimize bile kulaklarını tıkamaktadır. 

Bu ülkede suç örgütü liderlerine bile koruma sağlayan İçişleri Bakanlığı, her nedense, bu ülkenin harcında boncuk boncuk alın teri ve büyük emeği olan Anavatan Partisi’ni ve onun liderini korumaya değer bulmamıştır. Defalarca dile getirdik lakin, şimdi daha iyi anlıyoruz ki, hem bizim yaşadığımız saldırıyı hem de son günlerde dile getirilen endişeleri hafife alan bu akıldan, milletimizi bizim korumamız gerekiyor.Siz korumaya değer bulsanız da bulmasanız da, Anavatan Partisi’nin en büyük sığınağı bu aziz milletin sinesidir. Bizim endişemiz kendimizden değil, bugün hafife aldığınız konuların yarın milletimiz için altından kalkılamayacak acılara sebebiyet vermesidir. 

Bu milletin rahatla, huzurla yatağında uyuyabilmesi, sizin uyanık kalmanıza bağlıdır. Meselenin üzerine gitmek yerine yok saymak, önemsememek, hafife almak sizin derin bir gaflet uykusunda olduğunuzun göstergesidir. Ki bu gaflet hepimizi öldürür.