Malatya’da esnaf ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelen CHP Ekonomi Masası çalışmalarına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım esnafı dinledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası Malatya’da çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım sahaya inerek esnafı dinledi. 100 lira borcu yüzünden elektriğinin kesildiğini belirten bir esnaf duruma isyan ederek pandemi döneminde böyle bir muamelenin olmaması gerektiğini söyledi.  Benzer borçlar yüzünden birçok esnafın aynı durumda elektriksiz kaldığını belirten esnaf, elektriğin kesilmemesini bunun yerine ceza uygulanmasını istedi. 


“HAKİKATEN DURUMUMUZ İYİ DEĞİL”


2018 yılında yaşanan kriz de evini sattığını şimdi de ev kirasını ödeyemediğine dikkat çeken başka bir esnaf ise, “Devlet bize bakmıyor. CİMER’e yazdık, BİMER’e yazdık, osuna, busuna yazdık belediye gittik, destek yok. Eğer hakikaten doğru söylüyorsanız rabbim de sizi doğrulasın. Tamam bugüne kadar görüşüm belki sizden yana olmayabilir ama karşı görüşten de değildim. Allah sizden razı olsun. Eğer doğru diyorsanız, Allah da sizi doğrulasın. Hakikaten durumumuz iyi değil” dedi.


“UMUDUMUZ SİZSİNİZ”


Atanamayan bir öğretmen olarak ayakkabı satan bir çalışan; sağlık sigortası ve KYK borcunun da olduğunu belirterek, “Bin tane oyum olsa bir tanesini AK Parti’ye vermem. Rezillik ya. Usandık, bıktık yani ki ben zaten vereceğim yer belli de hani. Sizleri görmek beni mutlu ediyor. Umudumuz sizlersiniz” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise esnafa, “Bu işin peşini bırakmayacağız” diyerek cevap verdi.


“PARTİMİZİN İKTİDARINDA SORUNLAR AŞILACAK”


Çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Malatya’da gördük ki burada kimse esnafa, ‘Bir sıkıntın var mı?’ dememiş. Gerçekten içler acısı bir durum. Her anlatılan hikâyede her anlatılan sıkıntıda içimiz parçalanıyor. 15 bin lira kira ödeyen esnafa 500 lira gibi bir kira yardımı yapan hükümetin burada olanlardan hiç haberi yok. Ancak esnafımız, yurttaşımız umudunu kaybetmesin. İlk seçimlerde iktidara gelecek ve tüm isteklere cevap vereceğiz. Çalışmalarımızın hiçbiri boşuna değil. Şu an tüm sorunların çözümüne vakıfız” şeklinde konuştu.