CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan’ın ülkede ne zaman bir felaket olsa önce birkaç gün ortadan kaybolmayı, ardından ortaya çıkarak milletin kafasına çay paketi atmayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, “İki ay öncesine kadar aya gideceğiz diyenlerin, ellerinde yangın söndürmeye uçak yok. Nereye gitti bugüne kadar kullandığınız 2,5 trilyon dolar? Beyefendi itibarı için, uçan saraylara milyarlar yatırmış. Ama orman yangınlarını söndürmek için ihtiyaç duyulan, uçakların bakımını yapmamış, hurdaya çıkarmış. Yeni uçak da almamış. Yangın söndürmeye uçak yok. Ama yangın seyretmek için uçan sarayları var” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı’nın son Enflasyon Raporu basın toplantısında, Türk Lirasındaki değer kaybı, son bir yılda yüzde 30’un altında kalırken üretici ve satıcıların yüzde 30’un üzerinde zam yaptığı yönündeki açıklamasını hatırlatan Öztrak, “Şimdi herkes eğer yüzde 30 zam yaptıysa TÜİK’in enflasyonu bunun yarısında yani yüzde 15’lerde nasıl kaldı? Gerçek enflasyon yüzde 30’un üzerindeyse memurun, emeklinin, işçinin çalınan, gasbedilen hakkını bu durumda nereye koyacağız? Yarından tezi yok, ne kadar işçi ve memur sendikası varsa, Merkez Bankası Başkanını şahit gösterip, bu hükümete ve TÜİK’e hemen dava açmalıdır” dedi.

Bugün Merkez Yönetim Kurulumuzda, ağırlıklı olarak, yurdun dört bir yanında yaşanan orman yangınlarını, bu felaket karşısında, Erdoğan Şahsım Hükümetinin aczini ve bunun sebep olduğu yönetim ve devlet krizini görüştük. Yine toplantımızda, yurdumuza yönelik yeni bir düzensiz göç dalgasını, çiftçi ve esnaflarımız başta olmak üzere, tüm toplum kesimlerini kavuran ekonomik buhranı ve bu sıkıntılardan kurtulmak için, nelerin yapılması gerektiğini ele aldık.
ORMANLARIMIZ CAYIR CAYIR n
Son birkaç günde 30 ilimizde, onlarca orman yangını yaşandı. Ne yazık ki can kayıplarımız var. Şehitlerimiz var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Kaybettiklerimizin ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz. Orman işçilerimiz, itfaiye görevlilerimiz, yurttaşlarımız, yangın bölgesinde insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Hepsine üstün fedakârlıkları için buradan teşekkür ediyoruz. Ortada çok acı bir gerçek var. Milli servetimiz, ormanlarımız, içindeki kurdu, kuşu, karıncasıyla birlikte cayır cayır yanıyor. Yanan her ağaçla, bizim de ciğerlerimiz dağlanıyor. Yangınlar bir an önce söndürülmelidir. Bu yangınlara sebep olan sabotaj, ihmal ve diğer nedenler, derhal ortaya çıkarılmalıdır. Sorumluları tespit edilmeli ve en ağır şekilde cezalandırmalıdır. 
2,5 TRİLYON DOLAR PARA HARCADILAR
Ancak ortaya çıkan felaketin boyutu ve mücadelede yaşanan kargaşa karşısında, milletimiz haklı olarak soruyor. “Bu ülkede orman yangınlarının çıkmasını engellemek kimin görevi? Yangın çıkarsa, en hızlı ve etkin şekilde müdahale etmek kimin görevi? Bu ülkeyi kim yönetiyor?” Elbette Erdoğan Şahsım Hükümeti… Son 20 yılda; milletten 2 trilyon 330 milyar dolar vergi topladı. Yurt dışından 109 milyar dolar, milletten de 51 milyar dolar borç aldı. 62 milyar dolarlıkta özelleştirme yaptı. Atadan, deden kalan malları sattı. Toplam da 2,5 trilyon dolar parayı topladı ve harcadı. Şimdi milletimiz, “Bu kadar parayı topladınız harcadınız, neden bu yangınlara mani olamıyorsunuz, neden söndüremiyorsunuz?” diye sorunca, havaya bakıp ıslık çalıyor. 
YANGINI İZLEMEYE UÇAK VAR, SÖNDÜRMEYE YOK