Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni öncesinde havadan helikopter ile incelemelerde bulundu

Konuşmasının başında, bugün 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni’ni gerçekleştireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece, köprü inşaatında önemli bir aşamayı daha geride bırakacağız. İnşallah, önümüzdeki yılın en geç 18 Mart’ında, yani Çanakkale Deniz Zaferimizin 106’ncı yıl dönümünde köprümüzü ve Malkara’ya kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolu hizmete açacağız” diye ekledi.

“Dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale, tasarımı, mühendisliği, inşası ve ülkemize kazandırdığı teknik birikimiyle gerçekten önemli bir eserdir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdiden ülkemizin sembollerinden biri hâline dönüşen bu köprü, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. Yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin ihtiyacı olan ulaşım altyapısının bu hayati bölümünün tamamlanmasıyla, artık geleceğe daha da umutla bakıyoruz. Avrupa ile Asya ve Afrika kıtalarını birleştiren küresel ulaşım projesinin bu önemli ayağının hizmete girmesiyle, ticaret ve turizmin yanı sıra insani ilişkiler de hızlanacak, kolaylaşacak, artacaktır.”