Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul Ataşehir'de uğradığı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz'in Ankara’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul Ataşehir'de uğradığı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile İstanbul Ataşehir'de uğradığı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz'in Yenimahalle ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, Erdoğan çiftini, "Gönlümdeki insanın evime gelmesi ne güzel bir şey." sözleriyle karşıladı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın eşlik ettiği  Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, baba Avni Cengiz, anne Beyhan Cengiz ve ailenin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ziyarette Başak Cengiz'in mezuniyet fotoğraflarının yer aldığı albümü inceledi. Emine Erdoğan, albümü incelerken göz yaşlarını tutamadı.Anne Cengiz, kızının mezuniyetinde taktığı başörtüsünü de Emine Erdoğan'a hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleşen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ne katılarak bir konuşma yaptı.Geçen haftalarda hizmete açılan Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleşen festivalin belediyelere, gençlere ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah altı gün boyunca burada, konserlerden sinema ve tiyatro gösterilerine, sohbetlerden şehirlerimizin gastronomi örneklerine, teknoloji stantlarından sahaflar çarşısına kadar pek çok etkinlik düzenlenecek. En önemlisi de belediyelerimizin gençler konusunda yaptıkları çalışmaları ve projeleri birbirleriyle paylaşacak olmalarıdır. Yerel Yönetimler ve Gençlik Projeleri Yarışmasının ödüllerini vereceğimiz belediyelerimizi ve belediye başkanlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. İlkinin açılışını yaptığımız Gençlik Festivalimizi, önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi ve geleneksel hâle getirmeyi planlıyoruz” dedi.

“TARİH BOYUNCA TOPLUMLARIN TAŞIYICI DİNAMİKLERİ HEP GENÇLER OLMUŞTUR”

Tarih boyunca toplumların taşıyıcı dinamiklerinin gençler olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik öyle bir enerjidir, öyle bir güçtür ki hiçbir baskı, hiçbir zulüm, hiçbir engel onu durduramaz. Yakın tarihimizde bunun sayısız örneği vardır” şeklinde konuştu. 

Gençlerin, küresel düzeyde dolaşıma imkân veren bir iletişim altyapısı üzerinden, geçmişte eşi benzeri olmayan yepyeni ve zengin bir dünyayı kucaklayabildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii bunu yaparken, Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı sıkı sıkıya kendi vatanımıza, kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz. Bu anlayışla gelenekten geleceğe, maziden atiye uzanan bir yolu takip edeceğiz. Biz kimsenin rengine, kimliğine, kişiliğine, şekline, karakterine bürünmeyeceğiz. Tam tersine kendi rengimizi bölgemize ve tüm dünyaya vereceğiz. Bunun için önce hep birlikte kendi medeniyetimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. Sahip olduğumuz bu güçlü temelin üzerine bilimin, teknolojinin, tekniğin yardımıyla hayal ettiğimiz ortak geleceğimizi inşa edeceğiz.”