Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretim başlayacak. Eğitim Öğretimin 1 Mart'ta başlaması için Hazırlık yapiyoruz dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin tekrar yeni bir Anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Bu çalışmanın, milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Türkiye’deki sorunların kaynağının 1960’dan beri hep darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar değiştirirsek değiştirelim, Anayasanın ruhuna derç edilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir Anayasa için girişimde bulunmuştuk. Meclis’te, sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilciyle başlatılan çalışmalar, CHP’nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef neticeye ulaşamamıştı” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YENİ ANAYASA İÇİN HAREKETE GEÇEBİLİRİZ”

Türkiye’nin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülü olduklarını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Belki de şimdi Türkiye’nin tekrar yeni bir Anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Anayasa çalışması, öyle gizli-saklı mahfillerde, terör örgütüyle irtibatlı kesimlerin gölgesinde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütebilecek bir iş değildir. Bu çalışmanın, milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız hâlinde, önümüzdeki dönemde yeni Anayasa için harekete geçebiliriz.”