Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte sadece Türkiye'de değil dünyanın değişik ülkelerinde de hizmet yarışını sürdürdüklerini belirterek, "Gördüğünüz gibi kıtaları dolaşıyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ve Latin Amerika’da birçok ülkeyi ve Amerika’yı defaatle dolaştığını söyledi.Bu bölgelere Türkiye'nin mesajını ulaştırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tanınmayan ülkemizi buralara tanıttık, hâlen de bu tanıtma süreci devam ediyor." dedi.

"Gelecek nesiller için abide"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York kentinde, Birleşmiş Milletler’in tam karşısındaki Türkevi'nin 4,5 yılda bitirilmesinin önemine işaret ederek, "Oraya böyle bir markayı kurmuş olmamız, bizim için değil bizden sonra gelen nesiller için çok önemli. Bütün bunlar bizden çok, bizden sonra gelecek nesiller için de hakikaten abide olacak." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek hızlı trenler, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri, İstanbul-İzmir arasındaki otoyol gibi yatırımların unutulmayacak eserler olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz bölgesinde Samsun'dan Sarp'a kadar uzanan otoyolu da başka bir şaheser olarak nitelendirdi.AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde havaalanı sayısının 26'dan 56'ya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu havalimanlarıyla birlikte çok daha önemli bir adım, 6 bin 100 kilometre yolumuz vardı, bunlar otoyol falan değildi, bunu yaklaşık 28 bin kilometre dolayına çıkardık." diye konuştu.

"Şu anda üniversitemizin olmadığı ilimiz yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldiklerinde 76 üniversite bulunduğunu hatırlatarak, "Bu 76 üniversiteyi 207 üniversiteye çıkardık. Şu anda üniversitemizin olmadığı ilimiz yok. Her ilde üniversitemiz var. Dolayısıyla Anadolu'nun tüm illerinde artık gençlerimiz, yavrularımız üniversiteye gitmek için Hakkâri'den çıkıp İstanbul'a gelmeyecek. Hakkâri'de oradaki üniversitede okuyacak, Şırnak'ta okuyacak, Van'da okuyacak." dedi.

Hastane olmayan il bulunmadığını, her yeri şehir hastaneleriyle donattıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlardan daha güzel hizmet olur mu? Koronavirüs süresi içinde eğer bu hastanelerimiz olmasaydı hâlimiz ne olurdu? Koronavirüs salgınının olduğu sürede bu hastanelerle birçok sıkıntıyı aştık. Aynı şey enerjide... Şu anda enerji konusunda Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Hele hele Karadeniz'de doğal gaz ile ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, buralardan doğal gazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır... Oradan o doğal gazı çıkardığımız anda sadece inşallah devletin kasasına girmeyecek aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek."Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 19. yıl dönümü münasebetiyle Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise "3 Kasım 2002'den beri yaptığımız gibi millete hizmet yolunda durmaksızın çalışmaya ve milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.