Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırşehir, Mersin ve Osmaniye 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongrelerine Dolmabahçe Ofisi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek, kongrelerde görev alacak başkan ve yönetimlerini tebrik etti.

Kadın kollarının, 2023 seçimlerinde kurulacak 271 bine yakın sandık için, 813 bine yakın kadın sandık kurulu üyesi bulmak için verdiği sözü tutacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tespit edilecek sandık kurulu üyelerinin seçim gününe kadar bulundukları yerlerde tüm haneleri, tüm kadınları tek tek ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

“KADINLARI YOK SAYAN, KADINLARIN GÜCÜNÜ HAREKETE GEÇİREMEYEN BİR SİYASET BAŞARIYA ULAŞAMAZ”

“Bizim Kadın Kollarımız okul gibi çalışan bir kurumdur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın kollarının salgın dönemindeki faaliyetlerinin bu vasıflarını bir kez daha gösterdiğini anlattı.

Türkiye’de kadınları yok sayan, görmezden gelen, kadınların gücünü harekete geçiremeyen bir siyasetin başarıya ulaşamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınlara sadece vitrin süsü, dolgu malzemesi, yasak savma kontenjanı olarak bakan bir siyasi hareketin milleti temsil etmesi mümkün değildir. Biz samimiyeti her konuda olduğu gibi siyasette ve kadınların siyasetteki varlığı hususunda da mücadelemizin merkezine yerleştiriyoruz. Siyasi hayatımızın her döneminde hanımların tüm kademelerde hak ettikleri konumlara gelebilmesini temin etmenin gayreti içinde olduk” dedi.

Kadınların siyasete ve sosyal hayata katılımı noktasındaki en büyük kazanımların altında hep AK Parti’nin imzasının bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri kadınların ismini ve fırsat bulduklarında kendini istismar etmenin peşinde iken, biz kadını gerçek anlamda haklarına, özgürlüklerine kazandırmak için çalıştık” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden istihdama ve siyasete kadar kadının her alanda önemli bir yere geldiğini, gelişme kaydettiğini, TBMM’de AK Parti Grubu’nda 54 kadın milletvekili bulunduğunu, öğretmenlerin yüzde 60’ının, üniversitelerdeki akademik kadroların ve yargı mensuplarının yarıya yakınının ve kamudaki toplam istihdamın yüzde 40’ının kadınlardan oluştuğunu aktardı.

Kadınların iş gücüne katılımının yüzde 31’i geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayıt dışı çalışan kadınların sayısının da yarı yarıya azaldığını vurguladı.

Siyasette de kadınların görünürlüğü ve etkisinin her geçen gün arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün AK Parti Kadın Kolları 5 milyon 300 bini aşan üye sayısıyla ülkemizde diğer tüm siyasi partilerin üye sayılarının toplamına yakın bir güce sahiptir. Kalenin içten fethedileceği gerçeğini asla unutmadan yılın her günü evlere giderek nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımıza davamızı, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Şayet kadınlarımızın çoğunluğunun desteğini yanımızda tutmayı sürdürürsek, Allah’ın izniyle AK Parti’nin yükselişinin önüne kimse geçemez. Kadın eli değen her şey gibi siyaset de güzelleşir, gelişir, serpilir. Buna karşılık kadınların sırtını döndüğü, desteğinden ve duasından mahkûm kaldığı hiçbir yapının iflah olma şansı kalmaz. Bunun için sizlere çok önemli görevler düşüyor. AK Parti kadın Kollarımızda görev alan, gönüllü olarak çalışan her bir kardeşimiz ilmek-ilmek bu ülkenin geleceğini işlediğini, şekillendirdiğini unutmamalıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak kadınların attığı her adımda, girdiği her mücadelede onların yanında yer aldığını ve böyle davranmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

“GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKABİLMEMİZİ AİLE YAPIMIZIN SAĞLAMLIĞINA BORÇLUYUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu yineleyerek, “Bu partide kimse cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse kökeninden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse sahip olduğu kültürel çeşitlilik sebebiyle ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse inancından, mezhebinden, meşrebinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaz, kalamaz. Bu partide kimse hizipçilik, çetecilik, ayrımcılık yapamaz. Çünkü AK Parti bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, Türkiye’nin partisidir, milletin tamamının partisidir” diye konuştu.

Ailenin önemine ve kutsallığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Batı dünyası aile kurumunu yıktığı için temellerinden sarsılıyor. Ailenin değersiz hâle getirilmesini alkol ve uyuşturucu bağımlığından, nihilizme kadar pek çok sosyal sorun takip ediyor. Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılara karşı özellikle şu anda evet ekranda İzmir’de anacığımı görüyorum, analar çok kutsal. Tüm teşkilatımıza özellikle bu gösterdikleri incelik, nezaket sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Hep söylerim, cennet annelerin ayakları altındadır. Onun için anneler kutsal, anasız yar olmaz. Bak babaların demiyor, annelerin ayakları altındadır diyor. Onun için AK Parti anneye farklı bir konum icra ediyor. Ve analarımızla beraber bu yolda yürüyeceğiz. Onlarla beraber inşallah ülkemizi ihya ve inşa edeceğiz. Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılara karşı koyup geleceğimize güvenle bakabilmemizi, aile yapımızın sağlamlığına borçluyuz. Ailenin direği annedir anne. Bu lezbiyenlerin-mezbiyenlerin söylediklerine filan takılmayalım. Biz analarımıza bakalım, analarımıza. Ailenin direği anne ve bu annelerimizle beraber geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin nüfusunun 84 milyona dayandığını ancak yaş ortalamasının düştüğünü belirterek, bu göstergelerin aile kurumuna ve çocuklara sahip çıkılması için uyarı niteliğinde olduğunu anlattı.

“TERÖRE BULAŞMAMIŞ HER EVLADIMIZI SAHİPLENMEK GÖREVİMİZDİR”

Çocukların sadece kariyerlerini değil, millî ve manevi değerlerle donatılmasını da düşünmek mecburiyetinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gençlerimiz arasında millî ve yerli şuur sahibi olanlar elbette çoğunluktadır, ama son dönemde İstanbul’daki hadiselerde örneklerini gördüğümüz şekilde zihni ve kalbi olarak ülkesiyle, milletiyle, değerlerimizle bağı kopmuş bir kesimin varlığına da üzüntüyle şahit oluyoruz. Teröre bulaşmamız olması şartıyla bu gençlerimize sahip çıkıp ülkemize kazandırmanın parti olarak sorumluluklarımız, Hükûmet olarak görevlerimiz arasında olduğunu biliyoruz. Kendi ülkelerinde senato basanları terörist ilan edenlerin Türkiye’de rektörlük basmaya kalkanları hak arayıcısı olarak göstermesindeki ikiyüzlülük bize asıl sorumluluklarımızı unutturamaz. Kendi ülkelerinde sokakta en küçük bir taşkınlık gösterenlerin başını ezenlerin Hollanda’da, Fransa’da sarı yeleklileri görüyorsunuz. Ülkemizde sokakları terörize edenleri masum göstermeye çalışmasını da önemsemiyoruz. Bir kez daha özellikle belirtmek istiyorum elbette teröre bulaşmış olan örgütlerin oyuncağı hâline gelen şiddeti bir hak arama vasıta olarak gören hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacak, yakalarından tutup yargının karşısına çıkartacağız bu böyle biline. Bununla birlikte teröre bulaşmamış devletine ve milletine husumeti hayatının merkezine yerleştirmemiş her evladımızı sahiplenmek hem parti hem Hükûmet olarak görevimizdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde bir kısım azınlığın rektörün odasını işgale kalkıştığına dikkati çekerek, “Oradaki bir kısım genç ne yazık ki dışarıdan tahriklerle böyle bir oyuna geliyorlar. Peki, kimler var bu işin içinde? Bakıyorsunuz Ana Muhalefet Partisi’nin İstanbul İl Başkanı kadın var. Başka kim var? Yine bir siyasi partinin ismini vermeye gerek yok, onun genel başkan yardımcısı veya farklı bir görevde olan bir tanesi daha var; ya sizin orada ne işiniz var? Siz gidin siyaset yapın, gelip oradaki gençleri tahrik etmenin anlamı ne?” ifadelerini kullandı.

“Sokaklarda küresel fitnecilerin ve onların içimizdeki aparatlarının sinsi oyunlarına meze edilmeye çalışılan çocuklarımızın ailelerine çağrıda bulunuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Lisedeki evlatlarınıza sahip çıkın, üniversitedeki evlatlarınıza sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını, hayallerini, heveslerini kendi çıkarları için kullanan profesyonel provokatörlere bırakmayın. Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım. Bu sinsi oyunu bozmak için öncelikle üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir, ailede de annedir anne” dedi.

Aile yapısının uzunca bir süredir bilinçli olarak yapılan saldırı dalgası altında olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, medya yoluyla dayatılan çarpık toplumsal mesajların aile yapısını çökertmeyi hedef aldığını, amacın bireyi aileden kopartarak küresel dayatmaların savunmasız hâle dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki bu senaryoda kısmen de olsa bir ilerleme sağlanmıştır. İnşallah bu sinsi oyunu hep birlikte bozacağız. Hem çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız hem de ileride her bakımdan donanımlı, millî ve manevi değerleriyle bezenmiş, medeniyet şuuru olan nesiller yetiştireceğiz. Bu konuda en önemli görev, ailenin temeli ve taşıyıcısı olan kadınlarımıza düşüyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları’ndan siyasi faaliyetlerini bu medeniyet sorumluluğuyla taçlandırmalarını beklediğini belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönem önceliklerimizin başında bu gelecektir. Ben annelerimize güveniyorum, annelerimize inanıyorum ve annelerimizle birlikte ülkemizin 2023’e çok daha farklı hazırlandığını görüyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanarak, yönetimde görev alanları selamlayarak, başarılar diledi.