Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Irak Başbakanı’na verilen müzikli, lüks yemeği eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Geçen her saniye, milletin omuzlarına binen yeni bir yüktür. Erken seçim, Türkiye’nin kurtuluşu” dedi.
Cumhurbaşkanlığı sarayında Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ve beraberindekiler için düzenlenen yemek gündeme oturdu. Arapça şarkılar eşliğinde kalabalık bir ortamda yemek yendiği görülen ziyafette şatafat ve gösteriş göze çarptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eşlik ettiği ziyafettin, uygulanan karantina eylemlerine zıt görüntüsü vatandaşlar tarafından eleştirildi. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bir açıklama yaparak tepki gösterdi.


“YASAKLARI KOYAN YETKİLİLER, KENDİ KOYDUKLARINI YASAKLARI DELİYOR”


 Saraydaki ziyafetin korona önlemlerini deldiğini ifade ederek, halkın içerisinde bulunduğu durumu hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Nereden nereye! Saray olurda eğlencesi, ziyafeti, sazı, cümbüşü olmaz mı? Milletin adamıyız vaadiyle geldiler ama günün sonunda ülkenin saraylarına sığmaz oldular. Ülkemiz korona sebebiyle zorlu bir süreçten geçerken, yeni önlemler aldınız ve kıraathaneleri, kahvehaneler, lokanta, restoran vb. her yeri kapattınız. Aylar önce belli bir saatten sonra canlı müziği yasakladınız ve bu yasak hala devam ediyor. Ancak gelin görün ki yasakları koyan yetkililer, kendi koyduklarını yasakları deliyor.  Halkı geçimini sağlayamazken, işçisi, esnafı, işletmecisi kan ağlarken, yöneticisi zevk, sefa içerisinde Arapça canlı müziklerle vakit geçirirse, bu işte bir yanlış vardır. Yeni Türkiye eski hikâye” dedi.


“ERKEN SEÇİM ÖNÜMÜZDEKİ EN KISA KURTULUŞ YOLUDUR”


 AK Parti’nin ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunu dile getirerek erken seçim çağrısında bulunan Özdağ, “Milletin midesine kuru ekmeği layık görenlerin daha fazla o koltuklarda oturmaya hakkı yoktur. Geçen her saniye, milletin omuzlarına binen yeni bir yüktür. Erken seçim, Türkiye’nin kurtuluşu, yeni geleceğe yürümesi noktasında atacağı çok önemli bir adımdır. Milletinin parasını çalgı çengiyle yiyen, sofralarda meze eden bir yönetim daha fazla ülkeyi yönetemez ve ileriye taşıyamaz. AK Parti’nin tarihi binlerce yıl geriye dayanan Türkiye’mizi yönetmeye ne kadrosu vardır ne de yeni kadro oluşturabilecek fikri ve zikri. Erken seçim önümüzdeki en kısa kurtuluş yoludur” dedi.