Bir süredir meydana gelen saldırılarla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bu saldırıların siyaset ayağı vardır.  Ben bana saldıranların nasıl serbest bırakıldığını biliyorum” dedi.
Halk TV programcısı Levent Gültekin’e gerçekleşen saldırının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, çarpıcı ifadeler kullandı. Özdağ, açıklamasında saldıranların siyasi ayağının olduğuna dikkat çekti. Günü geldiğinde hesabının hukuk önünde sorulacağını da dile getiren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:


“SADECE FİKRİ OLMAYANLAR KAVGA EDER”


“Bir insanın fikirlerine düşüncelerine katılmayabilirsiniz. Bu size yanlışta gelebilir, sizce doğruda olmayabilir. Fakat bu şiddeti meşrulaştırmaz. Sözün karşılığı sözdür, kelimelerin karşılığı kelimelerin sihridir. Sesinizi ve sözünüzü yükseltecek ve çoğaltacaksınız. Sözün ve kelimelerin karşılığı sopa değildir, yumruk değildir, silah değildir.5-10-15-20 kişi ile bir kişiye arkadan saldırmak hiç değildir. Fikrin karşılığı fikirdir. Sadece fikri olmayanlar kavga eder, eline sopa, silah alır. 12 Eylül öncesinde kavga edenler,12 Eylül 1980 darbesinde en çok zararı görmüşlerdir. Gençlerin bunu çok iyi anlaması gerekirdi. 


“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLARLA HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”


Bir taraftan yargı reformundan bahsediliyor, diğer taraftan sokak çetelerine dokunulmuyor. Kamu düzeninin olmadığı bir yerde hiçbir reform olmaz, reformdan bahsedenlere inanılmaz. Bu cambaza bak hikayesidir, inandırıcı değildir. İnandırıcı olmak sözle değil icraatla olur. Suçluları cezalandırmayan bir sistem onları ödüllendirmiş olur. Bu saldırıların siyaset ayağı vardır.  Ben bana saldıranların nasıl serbest bırakıldığını biliyorum. Zamanı gelince görevini kötüye kullanan herkesle hukuk içinde hesaplaşacağız.  Koalisyon hükümeti gidecek adalet gelecek, sözde adalet değil özde adalet gelecek. Adı değil, gerçeği; zarfı değil mazrufu, sureti değil sıreti, şekli değil ruhu gelecek.


“TÜKENİŞİN, ÇARESİZLİĞİN TECELLİSİDİR”


Tüm demokratlar ortak tepki gösterin, birleşin, sesinizi yükseltin. Hakkı haykırın, sokak çetelerine pabuç bırakmayın. Tüm demokratları, hukukun üstünlüğüne inananları, insan hakları savunucularını birlikte hareket etmeye, bu ahlaksız, alçak, kalleş saldırılara karşı olan kanaat önderlerini, siyasi parti liderlerini ‘yeter artık’ demeye davet ediyorum. Son söz; sopa, silah, şiddet siyaseti bir tükenişin ifadesidir, çaresizliğin tecellisidir. Milletimiz dört gözle sandığı beklemektedir. Milletimiz büyüktür, feraset sahibidir.”