İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sosyal Medya Hesabından yaptığı açıklamada, Hedefinde kadın olan bu kirli zihniyeti besleyip, İstanbulSözleşmesi'ni de bahane gösteren acizler bilsin ki; Kadının hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğiz! Bu ucube sistem değişecek, İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak! açıklamasını yaptı.

Başkan Akşener Kırk yılın başı doğru bir iş yaptılar; Ondan da vazgeçiyorlar buradan sormak isterim;  Kadınlarımızın durumu ortadayken, yapılacak daha çok şey varken niye geriye adım atıyorsunuz?. İstanbul sözleşmesinin nesinden rahatsızsınız  Muhteremler? İstanbul sözleşmesi diyor ki; ''Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek için gerekli yasal tedirler alınmalıdır.'' Bundan mı rahatsızsınız ?

İstanbul sözleşmesi diyor ki; ''Devlet, kadına şiddeti önleyecek etkili ve kapsamlı politikalar geliştirilmelidir.'' Bundan mı rahatsızsınız ? İstanbul sözleşmesi diyor ki; ''Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli finasman ve insan kaynağı sağlanmalıdır.'' Bundan mı rahatsızsnız ? Sözleşme diyor ki Kadının Erkeklerden daha aşağıda olduğuna  dair  ön yargılarla mücadele edilmelidir diyor bundan mı rahatsınız? Alahın huzurundaki gibi eşit olmaktan mı rahatsızsınız yoksa insan olmaktan mı