Sağlık Bakan'ı Fahrettin Koca: En az bir doz aşı yaptıranların sayısı 40 Milyonu geçti. AŞIDA 27 TEMMUZ: Dün 1 Milyon 144 Bin 837 doz aşı uygulandı. İlk doz aşısını yaptıranların sayısı 219.973. İkinci doz aşısını yaptıranların sayısı 722.598. Üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısı 202.266. İlk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısı 22.124.434’e indi.

Bakan Koca: Vakalar salgının kontrol altına alınmasını zorlaştıracak düzeyde. Bu riski ortak irade ve hepimizin lehine olacak kararla durdurmalıyız. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayanlar aşısını yaptırmalıdır. İlk dozu hemen, ikinci ve üçüncü dozu zamanı gelir gelmez!.Artan vaka sayılarının aşı programımız toplum bağışıklığı hedefine ulaşamadan yeni bir varyantın baskın hale gelmesi ve aşı ile bağışıklık programımızı sekteye uğratma riski var.

Bakan Koca: Hastanede yatan hastalarımızın %95'i aşısı tamamlanmamış kişiler. Salgın yönetimi açısından aşıların etki süresi ve etkinliği son derece önemli. Ön değerlendirmemiz risk grubu ve ileri yaşlar için 3. doz aşının gerekli olduğunu gösteriyor. Birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumluluk alarak ve sorumlu bir birey olarak kendi tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir. Koronavirüs size bulaşırsa vücudunuz ne yapacağını bilsin. Aşınızı olun.