Bursaspor Ligin 12. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak Bursaspor takımı sabah saatlerinde yaptığı antrenman ile bu maçın hazırlıklarına devam etti.Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati gözetimindeki antrenman 1 saat 20 dakika sürdü.Isınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan antrenman tempolu pas pres oyunuyla devam etti. Bursaspor Takımı son bölümde taktik çalışmalar yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati, Kocaelispor maçı hazırlıklarında yapılan sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özcan Bizati "Biz aslında birlikte olduğumuzda neleri yapabileceğimizi göstermeye başladık. O birliktelik bizi başarıya götürecek. Kocaeli kampında çok iyi hazırlandık. Hem fiziksel, hem psikolojik anlamda çok iyi işler yaptık. İyiye doğru gidiyoruz ama istediğimiz hefede ulaşmadık. Biz lig sonunda hedefe ulaşmak istiyoruz. " ifadelerini kullandı. 

Üç Puanı Almak İçin Her Şeyi Yapmamız Gerekiyor.

Her maçta olduğu gibi Kocaeli maçında da üç puan var. Çıkıp üç puanı almak için her şeyi yapmamız gerekiyor. Kazanmadan harcamak yok. Öncelikle topu kazanmanız gerekiyor. Kazanma duygusunun oluşması gerekiyor. Bu birliktelikle yapılacak bir iş. Yönetimimiz gerekli her şeyi yapıyor. Herkes aslanlar gibi mücadele etmeye başladı. 

Biz Hep Çalışacağız

"Çalışan takımlar için aralar hep avantajdır. Biz hep çalışacağız o yüzden ara bizim için hep avantaj olacak. Hazırlık maçımız olacak o yüzden kampa gidemeyecek gibiyiz. İki günlüğüne bir yere gitmek yanlış olacak o süreyi burada kalarak değerlendirmek istiyoruz."

Transfer Konuşmak İçin Çok Erken

"Transferleri konuşmak için çok erken. Şu andaki oyuncularımız performansı yeterli gözüküyor. Ama tabii ki bizden ayrılmak isteyenler olabilir ya da dışarıda kalan olabilir. Buna oyuncular karar verecek. Oyuncularımız buna karar verdiği sürece bizim kimseye ihtiyacımız yok. Ama kötü gidiyorsak o zaman tabii ki bazı kişilerle yollar ayırılabilir. Bu herkes için geçerli."

En İyi Performansı Veren Formayı Alır

En iyi performansı veren sahaya çıkar. Antrenmanlar daha bitmedi. Antrenman verilerine göre sahaya çıkan belirleniyor. Tabii rakibe göre de dizayn almak gerekiyor. Sadece oyuncumuzun iyi performansını değil rakibe göre alınacak önlemlerde de oyuncuyu kullanmak gerekiyor. Ben hep söylerim para kazanmadan para harcayamazsınız. Bir gün batarsınız mutlaka para kazanmanız gerekir. Kazanma duygusunu oluşturmak gerekiyor. Mutlaka top kazanmak, pres yapmak gerekiyor. Kaybetttiğin yerde baskıyı başlatmak gerekiyor. Onun için kazanmanız gerekir. O yüzden çalışmayana ekmek yok.

Sağlık Ekibimizle Beraber Tedavilere Devam Ediyoruz


Cristobal Jorquera tedavi için Barcelona'ya gitti. Orada doktorlarıyla görüştü. Burada da sağlık ekibimizle tedaviye paralel devam ediyoruz. İki hafta sonra antrenmanlara başlayacak. Ondan sonra hazırlanması ona bağlı ilerleyecek. İsmail Çokçalış da hazırlanıyor, tıbbı süreci henüz dolmadı. İsmail'i de yavaş yavaş oyuna katmaya başladık. Kendine güveni geldiğinde İsmail'i de saha da görebileceğiz. Furkan Emre milli aradan sonra %100 iyileşme gösterebilecek. Antrenmanlara kısmı kısmı katılıyorlar.

Her Maçta Üç Puan Var

Alabildiğimiz en yüksek puanı almak istiyoruz. Her maça üç puan alma parolasıyla çıkıyoruz. Kalan tüm maçları kazanmak istiyoruz. Mutlaka kayıplarımız olacaktır ama biz bu kayıpları minimumda tutmak istiyoruz. 

Artık Herkes Takımın Bir Parçası Olduğunu Biliyor

Santraforun mutlaka gol atması gerekiyor. Ancak forvetlerin bazen gol attırması, oyunculara göre pozisyon alması gibi farklı şeyler de var. Olay sadece gol atmak değil. Forvet oyuncularımızı bu yönde desteklersek daha iyi performans vereceklerdir. Tim'den tabii ki daha yüksek bir performans bekliyoruz. Batuhan da çok güvendiğimiz bir oyuncu, onun performansının da artmasını bekliyoruz. Orada da bir rekabet olacak. Burada biraz da rakibe göre tercih durumu oluşacak. Biz tüm oyuncularımızla konuşmaya çalışıyoruz. Artık takımın bir parçası olduklarını biliyorlar. Bizim burada herkese ihtiyacımız var. Bu iş tek başına yapılacak bir iş değil herkese ihtiyacımız var. Emirhan bu takımın kaptanı, Emirhan oynadığında kaptanlık Emirhan'ındır. Biz bir oyuncuyu tercih ediyorsak bizim için sahada yaptığı iş önemli. Performans verilerinin tüm değerlendirmelerini yapıyoruz.