Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Galatasaray maçında Fenerbahçeye  galibiyeti getiren golü kaydeden Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Crespo, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Derbi zaferine ilişkin açıklamalar yapan Crespo, “Gerçek bir Fenerbahçeli oldum, Fenerbahçe’yi kalpten seviyorum.” dedi.Galatasaray derbisiyle ilgili Crespo, “Gerçekten çok zor bir maçtı ama bu çok normal çünkü çok büyük bir derbi, dünya derbisi. Zor olacağını biliyorduk ama çok iyi hazırlanmıştık. 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Yolumuzda aldığımız bir 3 puan daha.” değerlendirmesini yaptı.
 
GOLDEN DAHA ÇOK GALİP GELDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM
 
Attığı golün önemiyle ilgili Crespo, “Çok mutluyum. Böyle bir galibiyet aldığınız zaman herkes çok mutlu olur. Sadece ben değil, kulüpteki herkes çok mutlu. Bu maçta gol atmanın önemini maçtan önce de biliyordum. Luiz Gustavo -ki kendisiyle dilden dolayı daha çok konuşuyorum- bana bu maçın ve bu maçta gol atmanın önemini maçtan önce anlatmıştı.  Golden daha çok galip geldiğimiz için mutluyum.” dedi.
 
BÖYLESİNE EFSANE BİR FUTBOLCUDAN BÖYLE ÖVGÜLER ALMIŞ OLMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ
 
Attığı golün ardından Arjantin’in efsane futbolcularından Hernan Crespo’nun kendisini Twitter üzerinden tebrik etmesiyle ilgili soruya Miguel Crespo, “Kendisi gerçekten çok büyük bir futbolcu. Böylesine efsane bir futbolcudan böyle övgüler almış olmak benim için çok önemliydi. Aynı zamanda kendisinin bu tweeti atması da bu maçın ne kadar büyük bir derbi olduğunu gösteriyor.” yanıtını verdi.
 
TARAFTARLARIMIZ NE KADAR BÜYÜK OLDUKLARINI GÖSTERİYOR
 
Galibiyet kutlamalarıyla ilgiliyse Crespo, “Zaten maçın bitiş düdüğü ile birlikte hepimiz çok mutlu olduk. Takım arkadaşlarımız beni maçtan sonra kutladılar. Soyunma odasında da hep beraber çok güzel kutlama görüntüler sergiledik. Buraya döndüğümüzde taraftarların sevgisini gördüm. Gerçekten çok büyük bir kalabalık vardı. Taraftarlarımız ne kadar büyük olduklarını gösteriyor. Bizim yolumuzda onların desteği bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.
 
GERÇEK BİR FENERBAHÇELİ OLDUM
 
Kaydettiği golü ardından gerçek bir Fenerbahçeli olduğunu da sözlerine ekleyen Miguel Crespo, “Maçtan önce Mesut bana söylemişti gerçek bir Fenerbahçeli olmak için Galatasaray’a gol atmak gerektiğini. Bunu da gerçekleştirdiğim için çok mutlu ve gururluyum. Gerçek bir Fenerbahçeli oldum, Fenerbahçe’yi kalpten seviyorum.” dedi.
 
BANA ŞANS GELDİĞİNDE ELİMDEN GELENİN %100’ÜNÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM
 
Gol sevinciyle ilgili soruyu ise Portekizli oyuncumuz, “ Gol sevincimde de şunu göstermek istedim; işime odaklıyım her zaman, her maçta bana şans geldiğinde elimden gelenin %100’ünü yapmaya çalışıyorum. Bunu anlatmak istedim. Tabii ki farklı gol sevinci yaptığım da oluyor. O an ne hissettiğim ve o golün ne anlam ifade ettiğine göre değişebilir.” diye cevapladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır