Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nı yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu aracılığıyla milli okçu ile görüştü.Mete Gazoz'u tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizleri çok duygulandırdın. Tarihi yeniden ayağa kaldırdın. Türk milletinin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son oku atmanı izledim. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'u "Bize bu gururu yaşattığın için teşekkürler Mete, sen efsanesin" mesajı ile kutladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı ve okçuluk alanında olimpiyat şampiyonu olan Mete Gazoz'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti.


CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:"A Milli Kadın Voleybol Takımımızın çeyrek finale yükselmesinin mutluluğunu yaşarken, muhteşem bir haber daha aldık. Olimpiyat Şampiyonu Milli Okçumuz Mete Gazoz’u tebrik ederim. Bize bu gururu yaşattığın için teşekkürler Mete, sen efsanesin!"

Türkiye Okçuluk Federasyonundan yapılan açıklamada, Modern Okçuluk Tarihimizin İlk Olimpiyat Madalyası Mete Gazoz’dan! 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılan Ülkemiz temsilcisi Mete GAZOZ, adını tarihe yazdırdı!

1/8 turunda Avustralyalı Taylor WORTH’u 7-1,
Çeyrek Finalde Amerikalı Brady ELLISON’u 7-3,
Yarı Finalde Japonyalı Takaharu FURUKAWA’yı 7-3 eleyen Mete,

Olimpiyat Finallerinde deneyimli rakibi İtalyan Mauro Nespoli ile eşleşen Gazoz, 6-4 skor ile geçerek ALTIN Madalya’yı ülkemize kazandırmıştır!Bu uğurda yıllarından, özel hayatlarından sayamayacağımız nice rahatlarından feragat edip çalışan Mete Gazoz ve Yusuf Göktuğ Ergin’i tebrik ediyor; Olimpiyatta bizi temsil eden Yasemin Ecem Anagöz ve tüm Sporcularımıza, Milli Takımlarımıza, Teknik Heyetimize ve Federasyon Çalışanlarımıza yaşattıkları haklı gurur için teşekkür ediyoruz!