Bakan Karaismailoğlu, “Bütün Hataylılara, bölgeye, Türkiye'ye bu müjdeyi vermek istiyorum; inşallah en kısa zamanda buraya gelip Amanos Tünelinin temelini atmak için beraber olacağız” dedi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için bugün Hatay’a geldi. İlk olarak Hatay Valiliği’ni ziyaret eden Karaismailoğlu, burada basına yaptığı açıklamada Hataylılara Amanos Tüneli müjdesini verdi. “İnsan, yük ve veri ulaştırmada, dünya ölçeğinde projelere imza atmaya devam edeceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, Hatay Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti'nin 18 yıldır hem ekonomik hem de siyasi anlamda dünyanın dikkatini çeken bir güç kazandığını aktardı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:“Türkiye’nin geleceğini inşa ettiğimiz bu tarihi dönemeçte Hatay’da olduğu gibi, memleketin her köşesinde çok sayıda projemiz tamamlanmış ya da sona yaklaşmaktadır. Ülke sathında, kalkınmada eşitliğin sağlanması, ekonomik canlılık ve iş olanaklarının artırılması, yerli ve yabancı yatırımlara uygun ortamın sağlanması için ulaştırma ve haberleşme alanında büyük bir gayret ortaya koyuyoruz.

Türkiye bugün bölgesiyle ve dünyayla bağlantılı hale gelmiş, Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninin ticari koridorlarına hükmeden bir lojistik süper güç olmuştur.”“Akıllı otoyollarımızı hizmete açtık. Bölgemizde lojistik iddiamızı perçinleyen Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamladık. Demiryolu reformumuzu başlattık. Çin'e art arda ihracat trenlerimizi yollarken, Avrasya bölgesinin ticari koridorları üzerinde hakimiyetimizi artırdık. Türksat 5A uydumuzu fırlatılmaya hazır hale getirdik ve 2021'in ilk günlerinde yörüngesine yolcu ettik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 2023 yılı hedeflerimize koşarken, insan, yük ve veri ulaştırmada, dünya ölçeğinde projelere imza atmaya devam edeceğiz.

”- “En kısa zamanda Amanos Tünelinin temelini atmak için beraber olacağız”

Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, son 18 yılda yapılan ulaşım ve iletişim altyapı yatırımlarıyla Hatay'ı yeniden inşa ettiklerini belirterek; tüm bu yatırımların maliyetinin 6 milyar civarında olduğunu, Hatay’da devam eden 12 adet proje olduğunu söyledi.Hatay'da dört gözle beklenen Amanos Tüneli projesiyle ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu, Hataylılara müjdeyi verdi. Karaismailoğlu “Özellikle Hatay ve bölgesiyle birlikte dört gözle beklenen en önemli işlerimizden biri Amanos Tüneli. Son birkaç aydır bu projenin üzerinde çok önemle, titizlikle durmaktayız. Bütün Hataylılara, bölgeye, Türkiye'ye bu müjdeyi vermek istiyorum; inşallah en kısa zamanda buraya gelip Amanos Tünelinin temelini atmak için beraber olacağız” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Hatay Valiliği’ni ziyaretinin ardından, Hatay Altınözü Yol Çalışmalarını yerinde inceledi. Daha sonra Hatay Altınözü Belediye Başkanlığını ve Hassa Belediyesini ziyaret eden Karaismailoğlu, Hatay programı kapsamında gün içinde Kırıkhan Kızılkaya Şantiyesini, İskenderun Belediyesini, İskenderun Limak Limanı’nı ziyaret edip, Belediye Başkanları ile toplantı gerçekleştirecek.