Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı merkez şantiyesinde incelemelerde bulundu. Basına açıklama yapan Karaismailoğlu, projenin tamamlandığında saatte 120 kilometre hız kapasitesi ile Türkiye’nin en hızlı metrosu olacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu, “Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nu, 2022 yılının sonunda tamamlayıp, İstanbulluların hizmetine sunacağız” dedi.

- “İstanbul’un hem doğu yakası hem batı yakası yeni İstanbul Havalimanımıza metro hattı ile ulaşacak”

İstanbul Havalimanı ile Halkalı’yı bağlayacak olan metro hattının tamamlandığında saatte 120 kilometre hız kapasitesi ile Türkiye’nin en hızlı metrosu olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “2018 yılında yapımına başladığımız 31,5 kilometrelik hattımızı, hizmete açtığımızda günde ortalama 600 bin yolcuyu Halkalı’dan Havalimanına hızlı, rahat ve güvenli bir şeklide taşıyabileceğiz. Gebze’den binen bir vatandaşımız Halkalı’ya ulaştıktan sonra Halkalı-Havalimanı ve Havalimanı-Kağıthane-Gayrettepe hattıyla bu ringi tamamlayacak.”

“7 istasyonlu Halkalı-Havalimanı Metromuz, aynı zamanda Gayrettepe-Havalimanı Metrosu ile de entegre edilerek, Gayrettepe ile Halkalı arasında kesintisiz ulaşımı mümkün hale getirecek. Hem İstanbul’un doğu yakasından hem de batı yakasından dünyanın en büyük havalimanlarından birine yeni İstanbul Havalimanımıza ulaşım metro hattı ile sağlanacak” dedi. Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun, 2022 yılının sonunda tamamlanıp, İstanbulluların hizmetine sunulacağını söyledi.

-“Projenin tamamlanması ile birlikte diğer metro hatlarına da erişim sağlanabilecek”

Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile birlikte İstanbul’u bir ağ gibi saran metro hatlarına da erişimin sağlanacağını söyledi. Karaismailoğlu, “Halkalı istasyonundan Marmaray hattına ve Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Olimpiyatköy istasyonundan, Olimpiyatköy-İkitelli hattına, Kayaşehir İstasyonundan, yapımı bakanlığımız tarafından üstlenilen Çam ve Sakura Şehir Hastaneleri’ne ulaşan Başakşehir-Kayaşehir metro hattına, Fenertepe İstasyonu’ndan ise, Vezneciler-Sultangazi metro hattına entegre edilecektir” dedi.

-Projenin detaylarını paylaştı

Projenin detaylarını paylaşan Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şu şekilde devam etti: “Metro hattında yaklaşık 3 bin kişi çalıştı. Tünel Sondaj Tekniği ile 9 kilometrenin üzerinde kazı yaparak, % 33.2 ilerleme kaydettik. NATM tünel çalışmasında; 3.8 kilometrenin üzerinde kazı yaparak, % 24.5 oranında ilerleme sağladık. Bunun yanında 7 adet metro, 1 adet yüksek hızlı tren istasyonunda, 10 adet makas yapısındaki istasyon inşasında % 24.7 oranına ulaştık. Betonarme yapı ve ince işler imalatlarını; %63 oranında tamamladık. Metro çalışmalarımızda, depo bağlantı hatlarında NATM tünel yapımı devam ediyor.”

-“Biz, her zaman İstanbul’un ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız”

“İstanbul Havalimanı ile bu metropolü nasıl dünyanın aktarma merkezi haline getirmişsek, şehrin içini de metro ve raylı sistemlerle nakış nakış işliyoruz. İstanbul’da ulaşım reformunu biz yaptık, trafik çilesini cesur projelerimizle biz hafiflettik.”