Mudanya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ; Koronavirüsü sebebiyle Mudanya Halkı’nın yaşadığı zor günlerde, başlattığı yoğun çalışmalarını hayırseverlerin yapmaya devam ettikleri bağışlarlara birlikte arttırarak devam ediyor. Mudanya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı özellikle salgın nedeniyle işlerinden çıkarılan ya da işyerleri kapatılmış olupta günlük gelirle hayatlarını devam ettirmek durumunda olan Mudanyalıların artan sıkıntılarının giderilerek toplumsal barışımızın devamı noktasında varlıklı olan hayırseverlerin destek ve bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

65 yaş üzeri yaşlılara sokağa çıkma yasağı gelir gelmez harekete geçen Ülkü Ocakları Mudanya Yönetimi, evinden çıkamayan yaşlıların alışverişlerini yapmaya başladı. Süreç ilerledikçe koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan işletmelerle birlikte halk ekonomik boyutta zorlanmaya başlayınca Mudanya Ülkü Ocakları’na birçok erzak talebi telefonu geldi. Taleplere kayıtsız kalamadıklarını ve hemen harekete geçtiklerini ifade eden Mudanya Ülkü Ocakları Başkanı Buğra DEMEZ, başlattıkları bağış kampanyasını, topladıkları ve dağıttıkları yardım paketlerini, kısacası sürece dair herşeyi şu sözler ile aktardı ;

“Ülke olarak zor bir dönemeçe girdiğimiz bu zaman zarfında vatandaşlarımızın yardım taleplerine kayıtsız kalmamız mümkün değildi. İlk erzak telefonu talebini aldığımız 04 Nisan 2020 tarihinden 17 Nisan 2020 tarihine kadar tam 242 adet erzak bağışı topladık ve 288 adet erzak paketini yardım talebinde bulunan ailelerimize ilettik.

Erzak yardımlarımız Ramazan Ayı boyunca devam edecek.

Bizim için yoğun tempolu, fiziksel ve bedensel anlamda zor bir süreç oluyor. Sevenlerimiz dikkatli olmamız konusunda hergün onlarca mesaj atıyor. Ama inanın ki yardıma ihtiyacı olan çok vatandaşımız var. Ziyaret ettiğimiz evlerde karşılaştığımız tablo karşısında içimiz burkuluyor, yüreğimiz daralıyor. Ulaştırdığımız yardımların yetersiz olduğunu tespit ettiğimiz her an üzüntümüz katlanıyor. Malesef her eve Ramazan Ayı sonuna kadar idare edecek erzağı bırakamıyoruz.

Burada açık hedef göstermeden, siyasi bir polemiğe mahal vermemek adına ufak bir sitemim olacak. Aldığımız çoğu telefonda, farklı kurumlardan yardım talebi karşılıksız kalan vatandaşlarımızın haklı isyanına şahit oluyoruz. Ziyaret ettiğimiz evlerin yüzde 50' si kadarı yardım taleplerinin karşılanmamasından şikayetçi. Biz görevimizin başındayız diye boy boy resim paylaşanları maalesef biz sahada göremiyoruz. Yaklaşık bir aydır hergün sokaktayız ve gelen her telefona karşılık verdik, desteğimizi ulaştırdık. Buna karşılık ekonomik ve yaptırım gücü bizden daha fazla olan kişi ve kurumları biz değil Mudanya Halkı en ağır dille eleştiriyor.

Bilgiyasayar başında görsel paylaşmak ile, mahalle yanarken duvar yazısı silmek ile, zurna öttürmek ile bu işler olmuyor. Ev ev gezsinler, talep ve tepkileri not etsinler, o zaman acı senaryo ile karşılaşacaklar. Belki o zaman kendi yandaşlarına 3-4 adet yaptıkları yardımları tüm Mudanya’ya yapıyormuş gibi lanse etmekten utanırlar ve halkımızı kandırmaya çalışmaktan vazgeçerler.

Mudanyalı vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

Gelen tüm talepleri bilgileri ile birlikte sistemimize kaydettik. Bu hafta sonu notlarımızı mahalle-mahalle ayırarak, saha ekip ve araç sayımızı çoğaltarak, Ramazan Ayı sonuna kadar desteklerimize devam edeceğiz. Her girdiğimiz evde deklare ettik, acil ihtiyaç olursa çekinmeden tekrar arayabilirsiniz dedik.

Son olarak bağış yapan hayırseverlerimize değinmek istiyorum. Taleplerin arttığı ve nasıl yetişeceğimizi düşündüğümüz her an Allah’ın takdiri ilahisidir, o kadar çok isimsiz kahramlarımızdan bağış aldık ki göğsümüz kabardı. Adının duyulmasını istemeyen, yardımlarının gizli tutulmasından başka bir isteği olmayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bağışlarını bize gönül rahatlığı ile yapmaları imanımızın ve dürüstlüğümüzün tescili oluyor bizim için.

Bizde şeffaflık adına her cuma günü ulaştırdığımız bağışları, aldığımız bağış miktarlarını ve bağış sahiplerinin isim - soy isim baş harflerini alıntılayarak sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.

Mudanya Ülkü Ocakları Mudanya’nın öz evlatlarından kurulu, liyakat ve ehemmiyet sahibi kadrosu ile Mudanya Halkı’nın ilelebet hizmetkarı ve zor zaman dostu olarak yapılmayanları yapmaya, ilklere imza atmaya devam edecektir.”