Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare kurulu üyeliğinden  ayrıldığını açıkladı. 

Bir televizyon kanalında yaptığım konuşmalar kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olduğundan aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim konuşmamın konuşmanın  ana ekseni yargıda yapılacak reform  konusuydu bir hukukçu olarak bu konudaki görüşlerimi açıkladım Ömrüm boyunca hukukun üstünlüğüne ve adalet kavramını savunan birisi olarak yine aynı görüşlerimi dile getirdim.  Gazeteci  arkadaşımız program esnasında soru sorarken ''isimler  üzerinden'' tartışmıyalım diye altını çizmeme rağmen evrensel hukuk, adalet ve yargının sorunları üzerine dile getirdiğin fikirlerimin bu isimleri gölgesinde kalmasından ve meselenin özünü kaçırılmasından Üzüntü duyduğunu belirtmeliyim.

Tartışmalar öylesine yanlış yere götürdü ki, beni Yasin Börü'nün katilleriyle,15 Temmuz şehitlerimizin katilleri feto ile yanyana gösterme gafletine  kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum. Yasin Börü için döktüm gözyaşı da terör örgütleri Feto ve PKK'ya yönelik sözlerim tavrım bellidir. Tüm bunları burada yeniden dile getirmeyi kendime zül sayarım.
Yine aynı televizyon programında dile getirdiklerim, Yüksek İstişare Kurulu üyesi (YİK) olmam hasebiyle farklı yönlere çekildi. Oysaki programda görüşlerimi, YİK üyesi olarak değil, Türkiye Büyük Meclisi Eski Başkanı Bülent Arınç olarak açıkladığımı defalarca belirttim. 

Konuşmama yönelik seviyeli ve saygın ilişkilerin tümüne saygı duyuyor ve not oluyorum ancak şahsıma karşı içlerinde duydukları kin ve nefretlerin dışavurumu olan seviyesiz hakaretleri sahiplerine iade ediyorum. Türkiye'nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır. Ülkemizin rahatlamasına ve milletimizin dertlerine çare bulunmasına ihtiyaç vardır. Bahse geçen televizyon programında defalarca belirttiğim üzere sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki iradesini gördüm ve destekliyorum ancak benim konuşmamın şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle reform çalışmalarını engelliceğini dair kaygılandığından yüksek istişare kurulu üyeliği görevimden ayrılmamın da daha uygun olarak olacağını karar verdim.


Kurum üyeliği görevinden ayrılma talebi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler karşılıklı iyi niyet temennileri ile helalleştik ve görevimden ayrıldım bu süre zarfında verimli çalışmalar sürdürdüğüm sayın cumhurbaşkanımıza ve yüksek istişare kurulu Üyesi arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim sayın cumhurbaşkanımızın ve ak partinin ülkeyi alanda yapacağı her türlü çalışmayı milletimin faydasına olacak her türlü reformu destekleyicinin bilinmesini isterim.


Hayatım boyunca doğru söz doğru ilke dürüstlük ve vicdanımın sesi rehberim oldu bu yüzden çok bedel ödedim ama bundan asla vazgeçmedim bundan sonra da vazgeçmeyeceğim derdimiz memleket dertlidir dedim milletimizin huzura refaha ve mutluluğa kavuşması için ne fedakarlık yapmamız gerekirse tereddüt etmeden yaparız yeterki vatan sağ olsun kamuoyuna saygıyla duyurulur