Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam Polatlı Düzcam Üretim Hattı açılışına katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.Konuşmasının başında, Şişecam Polatlı Düzcam Üretim Hattı’nın açılış heyecanını katılımcılarla birlikte yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1935 yılında üretim serüvenine başlayan Şişecam’ın, cam sektöründe Türkiye’nin en prestijli markalarından biri olduğuna işaret ederek, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi alanlarda dört kıtada 14 ülkede üretim yapan Şişecam’ın, 150 ülkeyi aşan ihracatıyla da küresel bir oyuncu olduğunu kaydetti.

“ÜRETEN, İHRACAT YAPAN, İNSANIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYAN HER SANAYİCİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

“Hep söylediğim gibi; bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel sektörü ekonomik büyüme ve kalkınmanın lokomotifi gören bir iktidar olarak, bundan sonra da Türkiye’nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Türk ekonomisini prangalarından, Türk demokrasisini vesayet zincirlerinden kurtarmak için tarihî nitelikte birçok adım attıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen, daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye idealinden hiçbir zaman vaz geçmedik. Sonuçta bir dönem krizlerle anılan ülkemizi, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesiyle tanıştırdık” dedi.

Türkiye’nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1’in altından, yüzde 5,1 seviyesine getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 36 milyar dolardan devraldıkları yıllık ihracat rakamını, geçen ay itibariyle 207 milyar doların üstüne çıkardıklarını kaydetti.

“AÇILAN FABRİKALARI, ÜRETİM TESİSLERİNİ, TEMELİ ATILAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİ GÖRMEYENLERE NE DESEK BOŞ”

Sürdürülebilir sanayi üretiminin, devletin öncülüğü ve desteğiyle özel sektör tarafından hayata geçirilmek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu anlayışla son 19 yılda düzenlediğimiz 82 bin 223 teşvik belgesini, yatırımcıların Türk ekonomisine olan güveninin işareti olarak görüyoruz. Sabit yatırım tutarı 1 trilyon 608 milyar lirayı bulan ve 2 milyon 950 bin kişiye istihdam sağlayan bu yatırımlar peyderpey gerçekleşiyor” dedi.

Bu gelişmelere rağmen birilerinin ısrarla “Türkiye’de fabrika yok” diyerek, kendilerinden ziyade sanayicilere hakaret etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yok” dedikleri yatırımların Türkiye’nin dört bir yanında, Türk sanayisinin gurur abideleri olarak birer birer yükseldiğini belirterek, “Ardı ardına açılan fabrikaları, üretim tesislerini, temeli atılan organize sanayi bölgelerini görmeyenlere ne desek boş” ifadesini kullandı.