Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Osmangazi Belediyesi’nin edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak ve çocukların manevi dünyasını zenginleştirip, onlara Mevlana’yı tanıtmak amacıyla bu yıl 11’incisini düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nda kazananlar ödüllerine kavuştu. Bu yılki konusu serbest olarak belirlenen yarışmanın ödül töreni, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi. 24 şehirden toplam 111 eserin katıldığı yarışmanın birincisi, “Lâ” isimli şiiriyle Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Beyzanur Demir oldu. Mevlana sevgisinin satırlara döküldüğü yarışmada; Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Ela Nur Tabaklı, “Her Geliş İhtimalinde Tekrarlanan Medcezire Feryat” isimli şiiriyle ikinci, Bursa Tofaş Fen Lisesi’nden İclal Karakaş da, “ hüzâr” isimli şiiriyle üçüncü oldu.

“Bir Dilrüba” isimli şiiriyle İstanbul Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi’nden Merve Nur Çokol, “Mutlak Geçersizliği Kabul Etmeye Sevk Edilirken Yenilenen Antlaşma” isimli şiiriyle Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Sevginur Kırmızıoğlu ve “Perde” isimli şiiriyle Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Beraat Yıldırım da mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. 

Dereceye giren eserlerin sahipleri, şiirlerini tek tek okuduktan sonra ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan aldı.  

Dündar: “Çok Önemli Eserler Ortaya Çıkıyor”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ödül töreninde yaptığı konuşmada edebi faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren var olan etkinleri sürdürürken, yenilerini de ilave ettik. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın bu yıl 21’inci yılındayız. Yine bir marka haline gelen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nın 11’incisinin ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Jüri üyelerimiz, 11’inci yılında 111 eserin yer aldığı yarışmamızda dereceye girenleri belirlemekte oldukça zorlandı. Bu yarışmalar vesilesiyle yeni yazarlar, şairler yetişiyor. Çok önemli eserler ortaya çıkıyor. Önceki yıllarda yarışmamıza katılarak derece alan bir arkadaşımız, daha sonraki bir yarışmada jüri üyeliği yaptı. Kurumsal hale gelen bu etkinliklerimizde güzel ve kaliteli işler ortaya çıkıyor. Bizim düzenlediğimiz yarışmaların en önemli tarafı, katılan eserlerin kitap haline getirilip edebiyat dünyasına kazandırılması. Genç şairleri Türk edebiyatına kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yarışmaya katılan öğrencilerimize ve jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Yarışmanın jüri üyelerinden Yazar Metin Önal Mengüşoğlu da yarışmada ödül alan ve almayan bütün katılımcılara teşekkür ederek, “Sevgili velilerden, çocukların kalplerini dinlemelerini, yeteneklerini görmelerini istirham ediyorum. Çocukların musiki, şiir, edebiyat, fen ve teknolojiye yönelik yetenekleri varsa, o alanda resmi müfredatın dışında meşguliyetler ile yetişmesini sağlayın. Tek bir müfredat sadece meslek sahibi yapar. Geleceğimizin kurtuluşu eğitim ile başlayacak ama kültür ile olacaktır. Kültürün de musikiden resme, şiirden edebiyata, fen ve teknolojiye uzandığını unutmayalım. Çocuklarını bu alanlara teşvik eden ailelere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Sûz-i Dilara Mevlevi Gösterisi Mest Etti

Ödül töreni sonrasında Bursa Türk Müziği Topluluğu, Sultan 3. Selim Han’ın Sûz-i Dilara Mevlevi Ayin-i Şerifi gösterisini sundu. Doç. Dr. Zinnur Kanık yönetimindeki topluluk, seslendirdikleri eserlerle Fetih Müzesi’ndeki vatandaşları mest ederken, program semazen gösterisiyle sona erdi.