Bursa Ak Parti il Başkanı Davut Gürkan Sosyal Medya Hesabından açıklama yaptı, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden yapılan insanlık dışı ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyorum. Bu hadsiz,saygısız ve çirkin eylem her kesim tarafından lanetlenmelidir. Çürümüş zihniyetin tezahürü olan bu kin ve nefretin hukuk karşısında hesabı sorulacaktır açıklamaısnı yaptı.

AKP Parti'den tepkiler sırayla geliyor, Numan Kurtulmuş'ta açıklamalar yaptı "İnsan onuru ve izzetini ayaklar altına alan bu kirli tavır, toplum vicdanını da yaralayan insanlık dışı bir saldırıdır" Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin Hanıma yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. İnsan onuru ve izzetini ayaklar altına alan bu kirli tavır, toplum vicdanını da yaralayan insanlık dışı bir saldırıdır. Gereken hukuki sürecin işletileceğine eminiz." ifadesini kullandı.

Ömer Çelik, Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Zengin'e çirkin ve ahlaksız bir dille saldıranları kınadıklarını ve bu saldırılara siyasi olarak hak ettiği cevabı vermeye devam edeceklerini belirtti.Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabının sorulacağını kaydeden Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir. Bu dili kullanabilen birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkum ediyoruz." ifadelerini kullandı.