Dünya genelinde sosyal hayatı ve dev ekonomileri derinden etkileyen Covid-19 hastalığı salgınında 11 ay aradan sonra yeniden normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Mudanya'da görülen kalabalık insan topluluğu "3. dalga gelir mi?" endişelerini artırdı. Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU faaliyetlerine başlayan esnaflara ve halka seslenerek ele geçen sosyal ve ekonomik avantajın kaybedilmemesi için duyarlı olunması çağrısında bulundu.

Esnaf Başkanı ABDULAZİZOĞLU 11 aydır çok zor şartlar altında adeta iğne deliğinden geçen Mudanya esnafına çağrıda bulunarak "Geçen süre içinde yaşadığınız sıkıntıları ve halen yaşamakta olduğunuz sıkıntıları çok iyi biliyorum. Fakat kaybedilen günlerin telafisi, mevcut zararların çok kısa süre içinde kapatılmak istenmesi durumunda maske, mesafe kuralına uyulamayacağı endişeleri var. Bu nedenle sağ duyumuzu kaybetmeden metrekareye düşen müşteri sayımıza ve 14 kurala çok dikkat edilmesinin ele geçen yeniden normalleşme sürecinin devamlılığının sağlanması açısından çok önemli olduğunu esnafımıza hatırlatıyorum. Uygulayacağınız her tedbir kazancınızdan feragat etmek değil aksine kazancınızın sürekliliğini sağlamak olacaktır. Kurallara uymakla hem ticaretimizin devamlılığını sağlamış olacağız hem de olası idari yaptırımlarla karşıkarşıya kalmamış olacağız. Tüm kurallara titizlikle uyan esnaflara çok teşekkür ediyorum.

Halkımızdan da talebimiz lütfen alışverişlerinizi yerel esnafımızdan yapınız ve hizmet almakta olduğunuz işyerinde kurallara uyma konusunda esnaflarımıza kolaylık sağlayınız. Unutmayınız ki  güvenle sosyal hayatımıza devam edebilmemiz için hepimiz alınan tedbirlere uymalıyız 

Tüm esnaflarımıza sağlık dolu günler, kesintisiz ticaret ve bol kazançlar diliyorum. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin." dedi.