Vali Canbolat "30 Ağustos Zafer Bayramı" Mesajı yayınladı,

Aziz Bursalı Hemşehrilerim;

Türk milletinin fedakârlıklarla kazandığı istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir.

30 Ağustos Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli ve güçlü bir adımdır. Vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyayı ilanıdır. Aziz Milletimiz, bu önemli adımın ardından yüksek bir iddia ortaya koymuş, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde “muasır medeniyetler seviyesini yakalama” hedefiyle cumhuriyeti kurmuştur.

Bu sebeple 30 Ağustos Türk milleti için onur ve gurur günüdür. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bugünü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, bu vatan için canını veren tüm şehitlerine minnet duymakta, onları rahmetle ve şükranla anmaktayız.

Hiç şüphe yok ki asırların mücadeleleri sonucunda kazanılmış olan kutlu vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır.

Bugün bizler 30 Ağustos’u bizlere kazandıran şanlı ecdadımızın mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir.

İnanıyorum ki, Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kasteden FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör ve benzeri tüm ihanet şebekelerinin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Büyük Zafer'in 99’uncu yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Bursa’nın güzel insanlarını ve bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.