Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, AKP’li ilçe belediyesinin pandemi döneminde mağdur olan ilçe esnafını zerrece gözetmeksizin, dışarıdan davet edilen işletmelere özel düzenlenen Yöresel Lezzetler Şenliği’ne tepki gösterdi. İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü ile birlikte açıklama yapan Doğan, “Bizler, ilçemizde yapılacak olan, her türlü festival ve organizasyonların yanındayız ama 11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir” dedi.

“KESTEL ESNAFIMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanlığı olarak esnafımıza destek vermek, sahipsiz olmadıklarını göstermek, umutları bittiği anda, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için toplandık. İlçemizde hangi esnafa bir dokunsanız, bin ah işitirsiniz. Siz lebaleb kongreler yapmaya, hastalıkların yayılmasına vesile olmaya alışıksınız, biz ise size inat bu hastalığı bitirmekte kararlıyız. Oturduğunuz koltuklardan bir kalkın, bir esnafı gezin, dertlerini sorunlarını dinleyin de görelim biz sizi. Bugün burada toplanmamızın sebebi malumdur. Arkamızda, yanımızda gördüğünüz bu stantların her biri onlarca esnafımıza darbe vurmaktır. Böyle bir zamanda, böyle bir organizasyon yapılması sizlerce uygun mudur?

“ESNAFIN AHI, BAŞKAN ÖNDER TANIR’IN ÜZERİNDE”

“Biz, aynı esnaf gibi Kestel Belediyesi’nin esnafa yönelik desteklerini beklerken, Kestel Belediyesi’nin tam tersine esnafa köstek olduğunu görüyoruz. Kestel Esnafının ahı Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın üzerindedir. Üstelik, Mübarek Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala, esnafımız az da olsa, ufaktan bir nefes alacakken, bu yapılanı doğru bulmadığımızı esnaflar adına buradan haykırmak istiyoruz. Gelin, bu fikrinizden biran önce vazgeçin. 5 Nisan – 16 Nisan tarihlerinde Kestel Cumhuriyet Meydanında açılan, Yöresel Lezzetler stantları esnafın işine çomak sokmaktadır.11 gün sürecek olan bu festivalin yeri ve zamanı şimdi değildir.Biz ilçemizde yapılacak olan her türlü festival ve organizasyonların yanındayız. Ama, bugünlerde karşısındayız.”

“ESNAFIMIZ İŞ YAPAMAZKEN, BU YAPILANA DESTEK OLAMAYIZ”

“Esnafımız iş yapamazken, vatandaşımız kan ağlarken, kimse kusura bakmasın, biz bu tür organizasyonlara destek vermediğimiz gibi, yanında da olamayız. Buradan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve AKP İlçe başkanlığına seslenmek istiyoruz. Bu mudur sizin esnafa desteğiniz, bu mudur sizin esnafı kalkındırmaya yönelik çalışmanız, bu mudur hastalıkla mücadeleniz? Sizi esnaflarımızın ve halkımızın vicdanına havale ediyoruz.”