DSP Genel Başkanı Sayın Önder AKSAKAL, Bülent ARINÇ’ın bir televizyon programında gündeme getirdiği bazı PKK ve FETÖ sempatizanlarının tutuklulukları konusundaki görüşleri hakkında açıklama yaptı.

AKSAKAL açıklamasında; “Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent ARINÇ’ın bir televizyon programında gündeme getirdiği bazı PKK ve FETÖ sempatizanlarının tutuklulukları konusundaki görüşleri tamamen geçmişte kendi yaptıklarının makul görülmesini sağlamaya yönelik samimiyetsiz ve sinsice bir girişimden öte anlam ifade etmemektedir.

Bülent ARINÇ, FETÖ terör örgütü mensuplarınca planlanan ve devletin en mahrem yeri olan kozmik odaya girilmesi eyleminin esasen 1 numaralı aktörüdür.

Sözde kendisine yönelik bir suikast girişiminin araştırılması bahane edilerek haksız yere tutuklanan, yıllarca cezaevlerinde bırakılan kahraman TSK mensupları için alaycı bir üslupla ve ağzını doldura doldura sarfettiği “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” sözlerinin yankıları kulaklarımızda halâ çınlamaya devam ederken, bugün sırf iktidar karşıtlığına dayanak yapmak uğruna bu şahsın engin(!) hukuk bilgilerine sarılmaya çalışanları da tarih ibretle yazacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir tehdit altındadır! Kendilerini Cumhuriyetin kurucusu olarak tanımlayanların da alet edildiği bu örtülü strateji karşısında Demokratik Sol Parti, ATATÜRK ilke ve devrimleriyle Cumhuriyet değerlerine bağlılığı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne olan inancı ve sarsılmaz iradesiyle bir kale gibi dimdik duracaktır.” Dedi.