Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Kastamonu ilimizin Bozkurt ilçesinde sel bölgesine yaptığı ziyarette, "Karşı karşıya kaldığımız tablo büyük bir felaket, büyük bir acı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu acıların tekrar etmemesi için alınacak tedbirlere kafa yormamız gerekiyor" dedi.Genel Başkan Erbakan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hasar gören yerleşim birimlerinde incelemelerde bulundu, selden etkilenen vatandaşları dinledi. Genel Başkanımız, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde "Karşı karşıya kaldığımız tablo büyük bir felaket, büyük bir afet" değerlendirmesini yaptı. Tedbirlerin alınmasını gerektiğini söyleyen Erbakan, selden en çok zarar gören Bozkurt ilçesinde vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Hummalı ve Ciddi Bir Çalışma Yürütülüyor


Genel Başkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, millet olarak zor günlerden geçildiğini, vatandaşların zor şartlarda sel felaketinin etkilerini en aza indirmeye çalıştığını aktardı. Afet bölgesinde gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan şunları kaydetti:

"Kastamonu halkını hürmetle selamlıyorum. Tabi ki şu anda bulunduğumuz Bozkurt halkına da Kastamonululara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cenab-ı Allah vefat edenlere gani gani rahmet etsin, yaralı kurtulanlara acil şifalar nasip etsin. Bozkurt’ta ve Kastamonu’da selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Cenabı Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Beterinden saklasın, bir an evvel hem Bozkurt’u hem Sinop Ayancık’ı bütün selden etkilenen bölgeleri, insanlarımızı inşallah biran evvel selamete çıkarsın. Tabi ki bu afetler dönem dönem oluyor. Bundan sonrada olacak. Bizim inancımıza göre tedbire tevessül farzdır. Gerekli tedbirlerin afetlerden önce alınması ve yerine getirilmesi gerekir. Burada da en büyük sorumluluk devlet yetkililerine düşüyor. Bir diğer önemli konuda afet sonrası yaraların sarılması ile ilgili yapılacak işler. Tabi ki gönüllü kuruluşlarımızda çaba sarf ediyorlar. Ancak asıl gücü devletin ortaya koyması gerekir." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Genel Başkan’a Bölge ile İlgili Bilgi Verdi.Sel bölgesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Genel Başkanımız sözlerine şöyle devam etti;"Biraz evvel İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’den bilgiler aldık. Aldığımız bilgilerden memnun olduk. Çok hummalı bir çalışma yürütülüyor ve maddi kayba uğrayan özellikle esnafımızın bu kayıplarının çok büyük oranda karşılandığı ifade ediliyor. Bu şekilde olmasını zaten bizde temenni ederdik. İnşallah bu maddi kayıplar bir an evvel devletinde gücü ve desteği ile ortadan kaldırılır. İnşallah bir an evvel bu yaralar sarılır. Bundan sonraki bu gibi afetler için yangın olsun, deprem olsun, sel olsun tedbirlerimizi almamız gerekli. Çünkü tedbir almak ifade ettiğimiz gibi inancımızın da bir gereğidir. İnşallah bundan sonra daha tedbirli oluruz" ifadelerini kullandı."