Uygur Türkleri hakkında İYİ Parti tarafından TBMM’ye sunulan araştırma önergesinin AK Parti reddedilmesiyle ilgili, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Sayın Cumhurbaşkanı, milyonların önünde neden bu zulme sessiz kaldığınızı anlatın” dedi.


“Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine karşı yürüttüğü eylemlerin amacı Müslümanlığı ve Müslüman Türk varlığını yok etmek” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Kamplarda Uygur Türkleri ‘ne işkence ediliyor. Uygur Türklerinin evlerine Çinli erkekler yerleştiriliyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Dünyanın sessiz kaldığı bu zulme bizde susuyoruz. İYİ Parti olarak verdiğimiz Uygur Türkleri ’ne yönelik baskıların araştırılması önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi. MHP çekimser oy kullandı” dedi. 


“ÇİN DEVLETİNİN YAPTIĞI İNSANLIK DIŞIDIR”


İYİ Parti olarak bunu görmezden gelemezdik. Yapılan işkencelere duyarsız kalmadık diyen Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Uygur Türkü erkekleri esir kamplarında işkence görüyor. Bunu fırsat bilen Çin Devleti onların yuvalarına, hanımlarının ve kızlarının bulunduğu evlere Çinli erkekleri ‘Kardeş Aile Projesi’ adı altında yerleştiriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu kadar insanlık dışı bir davranış olamaz. Bu Çin Devleti’nin yaptığı alçaklıktır. Uygur Türklerinin özgürlükleri ellerinden alınmış durumda. Aileleriyle görüşüyorlar. Görüştürmüyorlar. Kızlar, Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor. Bu nasıl bir rezilliktir. Bunu hangi vicdan kabul edebilir. Bu anlattıklarımı bilip de hala susabilen yutabilen varsa yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. 


“SAYIN CUMHURBAŞKANI! VERDİĞİMİZ ÖNERGE MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ”


Çin Devleti, Doğu Türkistan’daki baskılarını din ve inanç odaklı bir ayrımcılık şeklinde başlattı fakat bunu ilerleterek Müslüman kadınların namusuna göz diktiler diyen Yüksel, “Kadınlara, çocuklara işkence ettiler. Öldürdüler. Buna dünya topyekûn sessiz kalırken, burada ülkemizde de sessiz kalındı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Uygur Türkleri bizim kardeşimiz değil mi? Hani biz tüm dünya mazlumlarının sesiydin ne oldu Sayın Cumhurbaşkanı? Verdiğimiz önerge Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Şunu unutmayın Uygur Türklerinin bizden başka dost gibi kardeş gibi görebileceği bir ülke yok. Buna Müslüman ülkelerde dahil. Sayın Cumhurbaşkanı, milyonların önünde neden bu zulme sessiz kaldığınızı anlatın” şeklinde konuştu.