Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Van ve Hakkari’de düzenlenen operasyonlarda toplam 446 kilogram yasaklı madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

5 Ayrı Başsavcılık Koordinesinde Dev Operasyon

Zehir tacirlerinin ve uyuşturucu imalatçılarının faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla başlatılan teknik takip, geniş kapsamlı bir operasyona dönüştü. Operasyon; Van, Gürpınar, Gevaş, Çaldıran ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılıkları ile tam koordinasyon içerisinde yürütüldü. Jandarma ekiplerinin eş zamanlı baskınlarıyla yasaklı madde ağının kritik noktaları hedef alındı.

Jandarma’dan 4 Milyar TL'lik Suç Ağı Çökertildi!
Jandarma’dan 4 Milyar TL'lik Suç Ağı Çökertildi!
İçeriği Görüntüle

Ele Geçirilen Maddeler: Skunk ve Metamfetamin Alarmı

Arama yapılan bölgelerde ve araçlarda yasaklı madde köpeklerinin de desteğiyle ele geçirilen maddelerin miktarı, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi:

  • 422 Kilogram Skunk: Özellikle son dönemde artış gösteren bu yasaklı madde türüne geçit verilmedi.

  • 14 Kilogram Metamfetamin: Sentetik uyuşturucularla mücadele kapsamında önemli bir miktar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

  • 10 Kilogram yasaklı madde: Toplamda 446 kilograma ulaşan zehir stokunun sokaklara sızması engellendi.

8 Şüpheli Yakalandı

Operasyonlar sırasında, uyuşturucu maddelerin sevkiyatından ve imalatından sorumlu olduğu değerlendirilen 8 zehir taciri kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri ve adli süreçleri devam ederken, jandarma birimlerinin bölgedeki denetimlerinin kararlılıkla süreceği vurgulandı.