MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada; İsrail-İran geriliminden "Terörsüz Türkiye" projesine, CHP'li belediyelerdeki rüşvet iddialarından ekonomik tedbirlere kadar pek çok kritik başlığa değindi. Bahçeli, "Ecdadımızın heybeti dünyaca bilinir; fıtrat değişmez, bu kan yine o kandır" diyerek emperyalist güçlere meydan okudu.

"Terörsüz Türkiye" İçin Yasal Süreç Başlıyor

Bahçeli, milli birlik ve kardeşlik projesi olarak nitelediği "Terörsüz Türkiye" hedefinde yeni bir safhaya geçildiğini duyurdu. TBMM bünyesindeki "Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu"nun raporunu tamamladığını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

  • Toplumsal Mutabakat: "Ortak komisyon raporu kabul edilmiş, bir toplumsal mutabakat zemini ortaya çıkmıştır."

    İnegöl Kurşunlu Sahası Modernize Ediliyor!
    İnegöl Kurşunlu Sahası Modernize Ediliyor!
    İçeriği Görüntüle
  • Yasal Düzenleme: "Bundan sonraki ilk hedef, amaca hizmet edecek yasaların hızla çıkarılmasıdır."

  • Provokasyon Uyarısı: "Devletimizin şefkati gibi kudreti de her yere yetişecek güçtedir. Kimse yanlış hesap yapmasın."

İsrail ve ABD’ye Sert Eleştiri: "Bölge Cehenneme Çevrildi"

Ortadoğu’daki gelişmeleri "Siyonist barbarlık" olarak nitelendiren Bahçeli, İsrail Başbakanı Netanyahu ve ABD Başkanı Trump’ın politikalarını hedef aldı.

  • İran’ın Yanındayız: "Zaman, Siyonist zalimliğe karşı İran halkının yanında durmak zamanıdır. İran bizim için sadece bir komşu değil, din ve dil kardeşlerimizin ülkesidir."

  • Netanyahu ve Trump: "Trump, 340 milyonluk ABD’yi, 10 milyonluk İsrail’in kan emici Başbakanı Netanyahu’nun kuyruğına takmıştır. Ortadoğu’da bir rejim değişecekse o İsrail olmalıdır."

CHP’li Belediyelere "Yozlaşma" Tepkisi

Son dönemde CHP’li belediyelerde ortaya çıkan rüşvet ve irtikap iddialarına da değinen MHP Lideri, sert eleştirilerde bulundu:

"Bir biri ardına ortaya saçılan rüşvet iddiaları, siyasi yozlaşmanın CHP’nin her kademesine sirayet ettiğinin göstergesidir. Şehrin emini olması gerekenler emanete hıyanet etmişlerdir. Hiç kimse dokunulmaz, hiçbir makam sorumsuzluk zırhı değildir."

81 İlde Dev Performans: 210 Bin Program

Bahçeli, 24 Ekim 2025’te başlatılan saha çalışmalarının bilançosunu da paylaştı. “Hayırlı Günler Komşum” ve “Derdin Derdimizdir” toplantılarının 29 Mart 2026 itibarıyla tamamlandığını duyuran Bahçeli, ulaşılan rakamları "muazzam bir performans" olarak niteledi.