İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonla ülkeye sokulmak istenen 761 kilogram metamfetamin maddesinin ele geçirildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalanırken, büyük bir insanlık suçu olan yasaklı maddenin topluma ulaşması engellendi.
Rekor Miktarda Metamfetamin Ele Geçirildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Ağrı Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince hassas bir çalışma yürütüldü.
Düzenlenen operasyon sonucunda:
-
Ele Geçirilen Miktar: Tam 761 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Bu, son dönemde tek seferde ele geçirilen en yüksek uyuşturucu miktarlarından biri oldu.
-
Gözaltı: Uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandı.
Bakan Yerlikaya: "Mücadelemiz Tüm İnsanlık İçin"
Bakan Ali Yerlikaya, operasyonun uyuşturucunun gençlere ve topluma arz edilmesini engelleme misyonuyla yürütüldüğünü vurguladı:
"Bizim bütün mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumak. Ve biz bu mücadeleyi, sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık için yapıyoruz."
Bakan Yerlikaya, zehir tacirlerine göz açtırmayan operasyonda emeği geçen tüm personeli tebrik etti. Türkiye, uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığını bu başarılı operasyonla bir kez daha gösterdi.




