Hasan Arat, BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda 7271 oy alarak Beşiktaş'ın 35. Başkanı seçildi.11 bin 785 Kongre Üyesi, Kulübün Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin belirlendiği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda 11.00-18.00 saatleri arasında oylarını kullandı.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'na tek aday: Nesibe Malkoç Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'na tek aday: Nesibe Malkoç

Toplantı Divan Başkanı Ahmet Akpınar, oy sayımının ardından Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Hasan Arat’ın 7271, Serdal Adalı’nın ise 4557 oy aldıklarını açıkladı.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Kulübün Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Hasan Arat, sonuçların ilan edilmesinden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, Beşiktaşımızın şehitlerini, gazilerini ve Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı saygıyla rahmetle minnetle anıyorum.

Her zaman yanımda olan kıymetli eşime, canım kızıma, canım oğluma teşekkür ederim.

Çıktığımız yolda beni yalnız bırakmayan Kongre Üyelerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, iş insanlarımıza, taraftarlarımıza ve yönetim kurulumdaki arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Kongremize gelemeyen ve buraya gelerek oy veren üyelerimize teşekkür ederim.

Serdal Adalı benim kardeşimdir, öyle de kalacaktır. Serdal Adalı büyük Beşiktaşlıdır. Bunu herkes böyle bilmeli.

Herkese kollarımızı açıyoruz. Hep birlikte büyük Beşiktaş’ı oluşturacağız. Beşiktaş size daha yakın olacak. Çocuklarımız Beşiktaşlı olmaktan gurur ve heyecan duyacaklar. Daha fazla kadın kongre üyemiz ve taraftarımız olacak.

46 yıl önce girdiğim Beşiktaş camiasında hayal kuruyordum. Formam buradaki müzede duruyor. Seba’nın ikinci başkanıydım. Allah, şanlı Beşiktaş’a başkan olmayı nasip etti. Hayallerinizi ertelemeyin. Hedefleriniz olsun. Bu hedefler için dürüstçe çalışın. Çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük Beşiktaş’ın mensupları olarak Atamızın huzuruna Anıtkabir’e gideceğiz.

Bana bu onuru yaşatan canım Türkiye’me ve canım Beşiktaş’ıma teşekkür ederim. Yolumuz açık, şansımız bol olsun.”

Başkan Hasan Arat yönetimindeki yeni Yönetim Kurulu:

BAŞKAN

HASAN ARAT

Hasan Arat, 1959 yılında Adana’da doğdu. Liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Hasan Arat, yedi yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor’da başladıktan sonra 1977’de transfer olduğu Beşiktaş’ta beş yıl forma giydi. Arat, 1996 yılında  Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından “Yılın İş Adamı” ödülüne layık görüldü. Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde, Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevinde bulundu. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na aday olması sürecini yönetti. İstanbul’un beşinci olimpiyat adaylığı olan bu süreçte şehrin finale kalması ve gösterilen başarının ardından Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu Üyesi ve Uluslarası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Finans ve Pazarlama Komisyonu Üyesi ve 2020 Olimpiyat İhale Prosedürü Çalışma Grubunun dokuz üyesinden biri olarak seçilerek uluslararası tanınırlığı olan bir spor yöneticisi haline geldi. Temmuz 2019’da Polonya’nın Malopolska bölgesinde ve Krakow’da düzenlenecek 2023 Avrupa Oyunları için EOC tarafından Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak seçildi ve 2023 Avrupa Oyunları’nın başarı ile tamamlanması nedeniyle fahri vatandaşlık unvanı aldı. Kasım 2019’da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu’na kabul edilen Hasan Arat, bu kurumda İcra Kurulu Risk Komitesi Başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor. Hasan Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest’in ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bir kurumsal finansman ve birleşme&satın alma danışmanlık firması olan Dome Group’un kurucusu ve ortağı, Türkiye ve dünya lüks moda dünyasının önemli kuruluşlarından Beymen Group’un ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Arat, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNTWO) Bağlı Üyeler Kurulu Başkan Yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur. Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun (IAF) eski başkanı ve mevcut Yürütme Konseyi Üyesidir. Aynı zamanda Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) Mütevelli Heyeti Üyesi ve Haydarpaşa Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ

HÜSEYİN YÜCEL

Hüseyin Yücel, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Fransa’da Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Ekonomi ve İşletme bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Türkiye’ye dönen Yücel, aile şirketlerinde icra ettiği farklı görevlerin ardından Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları’nın icra kurulu başkanlığını üstlendi. 2017 yılında eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü sporu, öğrencilere sevdirmek amacıyla Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü basketbol takımını kurdu. Takım, ilk yılında Süper Lig’e çıktı, 2022 yılında ise FIBA Europe Cup şampiyonu oldu. Hüseyin Yücel, daha önce Kulübümüzde Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak görev yaptı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili ve Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Yücel, iki çocuk babasıdır, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

DR. M. CÜNEYT SEZGİN

Cüneyt Sezgin, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini ODTÜ İşletme Bölümü'nde, yüksek lisansını Western Michigan Üniversitesi'nde, doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. 1989 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesi, Ocak 2007'den bu yana Divan Kurulu Üyesi olan Sezgin, yerli ve yabancı bankalarda yatırım bankacılığı, risk yönetimi, teftiş, uyum ve iç kontrol başta olmak üzere birçok konuda üst düzey yönetici, yönetim kurulu ve denetim komitesi üyesi olarak çalıştı. Başta "Futbolda Risk Yönetimi" olmak üzere spor endüstrisi üzerine yayınlanmış makaleleri bulunan Cüneyt Sezgin, Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF Türkiye), Öğretmen Akademisi Vakfı ve Finans Yöneticileri Vakfı yönetimlerinde görev yapmaktadır.

ONUR GÖÇMEZ

Onur Göçmez, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bandırma’da tamamlayan Onur Göçmez, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Lojistik sektöründe birçok önemli görevde bulunan Onur Göçmez, Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanlığı görevine devam etmektedir. Bandırmaspor Onursal Başkanı olan Göçmez; sportif direktör, asbaşkan ve başkan olarak çeşitli görevlerde bulundu. Bir dönem TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü. Göçmez, görev süresi içinde stratejik futbol yönetimi, tesisleşme, kurumsallaşma gibi önemli çalışmalarda bulundu. Çocukluk yıllarından bu yana siyah-beyaz renklere bağlı olan Göçmez, 2017 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesidir. Onur Göçmez evli ve üç çocuk sahibidir.

YALÇIN AYAYDIN

1960 Mardin doğumlu Yalçın Ayaydın, ilkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirmiştir. 1979 yılında tekstil sektöründe profesyonel iş hayatına atılan Ayaydın bilgi ve birikimlerini giyim ve tekstil sanayinde kullanmayı ve bir aile şirketi kurmayı hedeflemiştir. 1986 senesinde Türk giyim sektöründe kısa zamanda önemli yer edinen İpekyol Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurarak ticaret hayatına atılmıştır. İpekyol markasından sonra, 1997 yılında Twist markasının temelleri atılmış ve gruba ikinci marka olarak katılmıştır. 2004 yılında Machka markasının kurulmasına öncülük eden Ayaydın, Bu marka ile Türkiye’nin ilk “pret a porter” markası olarak. Türk tekstil sektörünün yapı taşlarından birini oluşturmuştur. 2008’de İtalyan kumaş devi Miroglio ile yapılan birleşme ile bugün Ipekyol Group olarak yoluna devam eden markalar topluluğunu önemli bir noktaya taşımıştır. Yalçın Ayaydın 2008 yılından bu yana Ipekyol Group’un yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Ayaydın, 2001-2003 yıllarında İTKİB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fuarlar Moda Marka Genç Stilistler Yeni Pazarlar Komitesi Başkan Yardımcılığı, 2003-2006 ve 2006-2008 dönemlerinde İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Uluslararası Tanıtım Fuarlar Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2006-2008 yılları arasında IHKIB başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür. Ayaydın, 2003 yılında Birleşmiş Markalar Derneği başkan yardımcısı ve 2004 yılı Birleşmiş Markalar Derneği başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Divan Residence Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ayaydın aynı zamanda gayrimenkul yatırım ve geliştirme konusunda da farklı projeler içinde yer almaktadır. 2002 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü genel kurul üyesi olan Ayaydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

METE VARDAR

Mete Vardar, 1974 yılında İstanbul’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Turizm bölümünden mezun oldu. Eğitim yıllarından itibaren turizm alanında çeşitli görevlerde bulunan Mete Vardar, halen Jolly Tur yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Spor dünyası ile çok yakın ilişkilere sahip olan Mete Vardar, Anadoluhisarı ve Beylerbeyi Spor kulüplerinde başkanlık, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde ise yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Beşiktaş JK Divan Kurulu üyesi olan Mete Vardar, 2 çocuk sahibidir.

M. KAAN ŞAKUL

M. Kaan Şakul, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Heybeliada Deniz Lisesi'nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tamamladı ve daha sonra Harvard Business School, Bocconi SDA, Columbia Business School ve IMD Business School gibi dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim programlarına katıldı. Yapı Kredi Bankası İcra Kurulu Üyesi ve Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Kaan Şakul, bu görevlerinin yanı sıra Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O ve Yapı Kredi Faktoring A.Ş'de yönetim kurulu üyeliklerini de yürütmektedir. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Finansal Kurumlar Birliği, Kamu Bankaları ve önde gelen özel bankaların ortaklığıyla kurulan Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi’nde de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Kaan Şakul, İngilizce ve Yunanca bilmektedir.

ALTIN MİMİR

Altın Mimir, 1972 yılında Tunceli’de doğdu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. Avukatlığa başlamasının ardından 1998 yılında Emek Hukuk’u kurdu. Bugün sahibi olduğu hukuk ofisinde, ağırlıklı özel hukuk alanında ticaret ve şirketler hukuku, aile hukuku, gayrimenkul ve kira hukuku, iş hukuku, icra-iflas hukuku ile ağırlıklı ekonomik suçlardan kaynaklı ceza hukuku davalarında deneyimli profesyonel avukatlarla beraber hizmet vermektedir. Şirketlerin kurumsal hukuk işlemlerinde ve sözleşme hukuku alanında hukuki danışmanlık yapmaktadır. Altın Mimir, KAGİDER ve Bizim Çocuklarımız derneklerinde sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürmektedir.

FEYYAZ UÇAR

Feyyaz Uçar, 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Futbola Avcılar Kulübü’nde başladıktan kısa bir süre sonra Beşiktaş genç takımına katılan Feyyaz Uçar, 1982-83 sezonundan itibaren A Takım kadrosuna yükseldi ve siyah-beyazlı formayı giydiği 12 sezonda toplam 421 maçta 211 gol kaydetti. Beşiktaş JK Divan Kurulu Üyesi olan Uçar, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü “futbol ihtisas” mezunu. Beşiktaş formasıyla 4 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Uçar, 1989-1990 sezonunu ise gol kralı olarak tamamladı. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapan Feyyaz Uçar, Beşiktaş’ın 100. yılında kazandığımız şampiyonlukta Beşiktaş’ın yardımcı antrenörü olarak görev yaptı.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

PROF. DR. IŞIL ZEYBEK

Prof. Dr. Işıl Zeybek, 1971 yılında doğdu. Saint-Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Fransız Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı’nda aldı. Yüksek lisansını ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tanıtım ve Halkla İlişkiler Anabilim Dalı’nda tamamladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü’nde 1998-2002 yılları arası araştırma görevlisi, 2002-2005 yılları arası öğretim üyesi, 2005-2008 yılları arası yardımcı doçent doktor, 2009-2014 yılları arası doçent doktor unvanıyla görev yaptı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü’nde profesör doktor unvanıyla görev yapmaktadır.

EKREM KEÇOĞLU

Ekrem Keçoğlu, 1959 yılında Rize’de doğdu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu Üyesi olan Ekrem Keçoğlu, 1998-2000 yılları arasında Süleyman Seba başkanlığındaki Beşiktaş JK yönetim kurulunda görev yaptı. İlk öğrenimini Rize'de, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Keçoğlu Makina Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğini üstlenen Ekrem Keçoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

KADİR KILIÇ

Kadir Kılıç, 1963 yılında Ankara’da doğdu; ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde aldıktan sonra Fransa'da Paris Sorbonne IV Üniversitesi'nde Fransız Edebiyatı ve Uygarlığı üzerine bir yıl eğitim aldı. 1989 yılından bu yana deri ve kürk sektöründe faaliyet gösteriyor. Üç dönem sektör başkanlığı yapan Kadir Kılıç, sektörün uluslararası federasyonunda yönetim kuruluna seçilerek 2 yıl uluslararası federasyonda görev almıştır. Halen deri ve kürk sektöründe faaliyet gösteren Kadir Kılıç, Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olup 2007 yılında Divan Kurulu'na seçilmiştir. Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerini bilen Kadir Kılıç, iki çocuk babasıdır.

ÇAĞLAYAN TUĞAL

Çağlayan Tuğal, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Çavuşoğlu Koleji’nden mezun olduktan sonra lisans ve yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda ödüllü projeye imza atan Çağlayan Tuğal’ın önemli projeleri arasında Misak-ı Milli Kulesi Anıtkabir Atatürk Müzesi restorasyonu, Topkapı Sarayı Müzesi Hazine Bölümü restorasyonu, birçok televizyon kanalı binasının ve İstanbul’un ünlü binalarının mimari ve iç mimari projeleri bulunuyor. CT Mimarlık ile mimari, iç mimari proje hizmeti ve projelerinin uygulama kontrollüğü konusunda hizmet veren Çağlayan Tuğal evli ve 3 çocuk babasıdır.

BURAK ASLAN

Burak Aslan İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi’nde tamamladıktan sonra Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Columbia Üniversitesi Uluslararası Hukuk programına katıldı. Kamu bürokrasisinde çeşitli görevler üstlenen Burak Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı yaptı. Spor kulüplerinin büyümesi ve tesisleşmesinde projeler geliştirdi. Spor Federasyonları’nın Özerklik Kanunu ile 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Dair Kanun’un hazırlanması çalışmalarında görev aldı. Formula 1, MotoGP, Basketbol Dünya Şampiyonası, WTA, Universiade Erzurum Kış Oyunları, Akdeniz Oyunları gibi uluslarası organizasyonların ülkemize kazandırılması sağlayan ekipte görevler üstlendi. TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyeliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığında devlet tarafındaki koordinasyon sürecini yürüten başkanlığı yönetti. 2004 Atina, 2008 Pekin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türk kafilesinde görev aldı. Sonrasında Başbakanlık’ta Özel Kalem Müdürlüğü ve danışmanlık yaptı. Başbakanlık’taki görevi süresince göç ve insani yardımlar projelerini yürüttü. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği Mülteciler Yüksek Konseyi toplantılarına katıldı.

Kaynak: https://bjk.com.tr

Editör: Sıcak Havadis