Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ''Suriyeli birine cezai  işlem uygulandı'' haberleri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

     Eskişehir’de  yaşayan  Suriyeli uyruklu M.A’nın hurda işiyle uğraştığı,  kısa süre önce eşi ve çocuklarıyla Bursa’ya geldiği ve Osmangazi ilçesinde  bir çadırda yaşamaya başladığı belirlenmiştir. 04.12.2020 günü saat 21.45 sıralarında yol kontrolü yapan trafik ekipleri tarafından durdurulan M.A’nın ehliyetsiz araç kullandığı, aracının sigorta ve muayenesinin olmadığı tespit edilmiştir. Trafik ekiplerince M.A’ya cezai işlem uygulanmış, aracının sigortası ve muayenesi olmadığı için otoparka çekilmiş, başka herhangi bir yasal işlem uygulanmamıştır. Şahsın aracı ile ilgili yasal işlemler tamamlandıktan sonra araç sahibine aracı teslim edilecektir. 

       Ayrıca  Suriyeli uyruklu M.A.’nın yaşadığı  ikametgah adresinin Eskişehir ili olduğu  tesbit edilmiş,  konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları görevlendirilmiş , herhangi bir talebi ve bir isteğinin olup olmadığı sorulmuştur. Yalnızca çocuğunun sağlık desteği alması yönünde talebi olduğunu belirtmesi üzerine 112 ekiplerince gerekli sağlık desteği sağlanmıştır. Kısa bir süre içerisinde de Valiliğimizce sağlanan gerekli sosyal yardımların yanısıra ulaşım desteği ile de Bursa İlinden ikamet şehri olan Eskişehir İline ulaşımı sağlanacaktır.  

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.