CHP'den Uludağ Alan Başkanlığı'na dönüştürülmesine tepki: Uludağ Milli Parkı'nın yaklaşık 5 bin hektarlık bölümünün milli park statüsünden çıkarılarak Alan Başkanlığı adı altında yapılaşmaya açılması için yapılan hazırlığa tepki gösteren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç, "Biz bu alan başkanlığı filmini daha önce Kapadokya'da gördük. Kapadokya'da bütün mağaraların altına içine oteller yapıyorlar. Kapadokya kalmadı. Bir süre sonra da Uludağ kalmayacak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve ilçe başkanları, yurttaşlar ve çevrecilerin katılımıyla Uludağ Milli Parkı girişinde düzenlenen basın açıklamasında ilk olarak Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve İl Başkanı İsmet Karaca katılımcıları selamladı. CHP İl Başkanı İsmet Karaca, TBMM'de şahsa özel adrese teslim bir kanun değişikliği hazırlığında olduğunu belirterek, "Uludağ'da Göller Bölgesi, Çobankaya, Sarıalan, Kirazlıyayla ranta açılıp yapılaşacak. Burası 1961'de Türkiye'nin beşinci milli parkı. Bugüne kadar bütün saldırılara rağmen korunabildiği kadar korundu ama bugün topyekün bir saldırı altında, buna geçit vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ DE ULUDAĞ TALAN EDİLMEK İSTENİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç konuşmasında Türkiye'nin dört bir köşesinde olduğu gibi dün da Mudanya ve Gemlik'te programlara katıldığını belirterek, "Neden Türkiye'yi adım adım geziyoruz? Çünkü Türkiye'nin kaynakları, doğası peşkeş çekilmek isteniyor, talan edilmek isteniyor. Bugün Uludağ'dayız. Uludağ Türkiye'nin de Bursa'nın da gözbebeği" dedi.

Öztunç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uludağ korunuyordu bugüne kadar ne oldu da şimdi Uludağ Alan Başkanlığı derdine düştüler? Bu alan başkanlığı yönetimi, getirilecek olan kanun teklifi Uludağ'a zarar verecek. Burada birilerine yeni rant kapısı açacaklar, kişiye özel, Erdoğan'ın yakınında bulunan bir sanatçının ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar. Biz bu alan başkanlığı filmini daha önce Kapadokya'da gördük. Kapadokya'da bütün mağaraların altına içine oteller yapıyorlar. Kapadokya kalmadı. Bir süre sonra da Uludağ kalmayacak. Uludağ sadece karla ilgili bir merkez değil ki, buradaki bitki örtüsü, yaban hayatı gittiğinde ne anlamı kalacak? Ama şimdi Uludağ'ı peşkeş çekiyorlar. Buna TBMM'de izin vermeyeceğiz. Beş Bursa milletvekilimizle, CHP grubuyla, Millet İttifakı milletvekillerimizle bu mücadeleyi vereceğiz. Çünkü Türkiye'nin pek çok yeri talan edildi, yandaşlara, 5'li çeteye ve müateahhitlere peşkeş çekildi. Ege Akdeniz sahilleri peşkeş çekiliyor, şimdi sırada Uludağ var. Uludağ'ı gridağ yapmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Şimdi iktidara geliyoruz. İktidarımızda da buraları korumaya devam edeceğiz."

"KANUNA DEĞİL KİŞİYE GÖRE HAREKET EDİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİLER"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Fransa’da yatırımcılara yönelik “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var. Mevzuatı da değiştiririz” sözlerini de eleştirdi. Öztunç, “Kanuna göre değil bir kişiye göre hareket ediyoruz’ dersen yabancı yatırımcı Türkiye yatırım yapar mı? Niye yapsın, enayi mi onlar?” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Fransa'nın Cannes şehrinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER) toplantısına katılmış ve şunları söylemişti: Nebati burada, şunları söyledi:

“Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde hızlı adımlar atıyoruz.”

"BAKAN NEBATİ AÇIKLAMA YAPMIŞ, AKILLARA ZİYAN"

Öztunç, Uludağ’daki açıklamasında; Nebati’nin bu sözlerine de tepki gösterdi:

“Dün Maliye Bakanı Sayın Nebati bir açıklama yapmış, akıllara ziyan. Diyor ki ‘Yabancı yatırımcı gelsin yapsın, mevzuat filan önemli değil. Cumhurbaşkanımız arkamızda. Cumhurbaşkanımız bir gecede değiştirir hepsini.’ Bu itiraf. Neyin itirafı biliyor musunuz? Tek adam döneminin itirafı. Yani diyor ki, ‘Bizde tek adam var. Tayyip Erdoğan ne diyorsa o olur. İki dudağının arasındadır; ne kanun, ne hukuk, ne mevzuat, ne devletin gelenekleri, ne maliye politikası… Hiçbirinin anlamı yok’ diyor. ‘Tek bir kişiye bakıyoruz, Tayyip Erdoğan’a; kanun da o, hukuk da o, mevzuat da o, politika da o her şey o. Siz rahat olun, bir gecede her şeyi değiştiririz’ diyor. İtiraf ediyor; diktatörlüğü, tek adam dönemini itiraf ediyor.”

“YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE’YE NİYE GELMİYOR?”

"Aynı zamanda büyük de bir gaf. Yabancı yatırımcı bir süredir Türkiye’ye niye gelmiyor? Türkiye’de hukuk olmadığı için gelmiyor. ‘Eyvah bir gecede bir kanun çıkarırlar, malımıza el koyarlar’ diye yabancı yatırımcı gelmiyor. Beyefendi de bu gafı yaparak, onların bu fikrini destekliyor. Maliye Bakanı Nebati kaş yapayım derken göz çıkarıyor. Kendi bindiği dalı kesiyor, Türkiye’ye zarar veriyor. Zarar veren açıklama olmuştur bu. Bu açıklamadan sonra hangi yabancı yatırımcı gelir. Kanuna göre değil bir kişiye göre hareket ediyoruz dersen yabancı yatırımcı Türkiye yatırım yapar mı? Niye yapsın, enayi mi onlar? Böyle bir açıklama yapıyor. Devlet kimlerin eline kalmış görüyorsunuz. Yönetemiyorlar, beceremiyorlar. İlk seçimde de gidecekler.”

“BU DEĞİŞİKLİK, MHP’Yİ DARMADAĞIN EDECEK”

Öztunç ayrıca, AKP ve MHP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan Milletvekili Seçim Kanunu değişikliği teklifi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz iktidara geliyoruz. İktidara geldiğimizi görüyorlar. Bundan rahatsızlık duyuyorlar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Kimyaları bozuldu. Dengeleri bozuldu. Masa başı oyunları ile siyaset mühendislikleri ile birtakım filmler çevirmeye çalışıyorlar. Dün Mudanya’da söylemiştim. İster kasayı, ister masayı, ister yasayı değiştirin, gidiyorsunuz demiştim. Matematikte iki kere iki dört yapar. Ama siyasette iki kere iki her zaman dört yapmaz. Film yaparsın, plan yaparsın, birtakım hesaplar yaparsın, sandık gelir hesap ters yüz olur. Kendileri bir kuyu açıyorlar şimdi o kuyuya kendileri düşecek. Nasıl ki bu yasayı getirdilerse daha önce bu sistemi getirdilerse, şimdi bunu değiştirmenin peşine düştülerse, bundan da pişmanlık duyacaklar. Bu seçim yasasındaki değişiklik en çok AK Parti ve MHP’ye vuracak. Hükümetin küçük ortağı olan MHP’yi darmadağın edecek, yerle bir edecek. Bize göre hava hoş. Biz CHP’yiz, Millet İttifakı’yız iktidara yürüyoruz. Büyük ittifakız. Bize göre hava hoş. Kendi getirdikleri tuzağa kendileri düşecek. Kendileri eşiyor. Kendileri düşecek. Göreceksiniz. Bunu yaşayacağız.”