Yıldırım Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Engelsiz Mutfak Gastronomi Yarışması ve Pikniği'nin üçüncüsü, Cumalıkızık Orman Parkı'nda renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'de özel gereksinimli bireylerin yarıştığı ilk ve tek gastronomi etkinliği olan yarışmaya, bu yıl 120 engelsiz şef katıldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, engelsiz şefleri bu özel günde yalnız bırakmadı. Başkan Yılmaz, "Bizim yönetim anlayışımızda 'engel' kavramına asla yer yok. Bizim için çok özel olan kardeşlerimizin önündeki tüm engelleri yıkmak için çalışıyoruz. Onlar yeter ki hayal etsin, azmetsin; biz her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz," şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz: "Engelsiz Yaşam Okulumuzda Binlerce Özel Bireye Umut Oluyoruz"
Etkinliğin sadece bir piknik veya eğlence olmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Burada, Engelsiz Yaşam Okulumuzda 12 farklı branşta eğitim alan bin 50 kardeşimizin yıllardır süren emeklerinin ve inançlarının bir meyvesini paylaşıyoruz. Her bir çocuğumuzun içindeki potansiyeli açığa çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada onların mutfaktaki yeteneklerine tanık olmak, bizim için tarif edilemez bir gurur," dedi.
Yarışmanın ardından özel gereksinimli bireyler ve aileleri için mini konserler ve çeşitli eğlenceli aktivitelerle dolu bir piknik düzenlendi. Engelsiz şefler ve yakınları, hem yarışmanın heyecanını yaşadı hem de doğa içinde doyasıya eğlenme fırsatı buldu.