Millî Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulunda yaptığı sunumun ardından milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Akar, sorulara özetle şu cevapları verdi: 

SADECE VE SADECE TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDİYORUZ 
TSK’nın yaptığı faaliyetlerle ilgili kesinlikle Kürtler söz konusu değil, herhangi bir etnik grup, dini grup söz konusu değil. Biz sadece ve sadece teröristlerle mücadele ediyoruz. Ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, TSK mensubu dışında hiç kimse yok. Kürtlerin bizim kardeşimiz olduğunu, ne içeride ne dışarıda 83 milyonu bir kabul ettiğimizi herkesin altını çizerek kabul etmesi gerektiğini yeniden ifade ediyorum. 

BEDELLİ ASKERLİKTE AF ÇALIŞMAMIZ YOK 
 
Bedelli askerlik ile ilgili bildiğiniz gibi yeni bir kanun yapıldı. 1927’de çıkarılan kanun delik deşik olmuştu. Bir bütünlük olsun, bir adalet, eşitlik olsun diye partilerimizi de ziyaret etmek suretiyle, teferruatlı bir çalışmadan sonra bir kanun gerçekleşti. Bu kanun Haziran ayında çıktı ve Kasım ayına kadar da bedelli gençlerimizin müracaatı söz konusuydu. Müracaat etmediler, şimdi af diyorlar. 1927’den beri yönetilemez hale gelen askerlik kanundaki duruma düşmemek için şuanda bizim bir af çalışmamız yok. Durumu takip ediyoruz. 

MKE İÇİN DİĞER BAKANLIKLARIN ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ 

MKE’nin kadro meselesiyle alakalı biz kendi içimizde bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürdük, belirli bir aşamaya getirdik. Ama bunun sadece MKE tarafından uygulanmaya konulduğunda diğer benzer kurum ve kuruluşlara da emsal olacağı cihetle yeni bir problemler çıkmasın diye şuanda bakanlıklar arası bir çalışma başlatıldı. Bakanlık olarak bizim çalışmamız hazır, diğer bakanlıkların çalışmasının tamamlanmasını müteakip, eşit işe eşit hak çerçevesinde bu da önümüzdeki dönemde sonuçlanacaktır. 

TSK’DA HERHANGİ BİR ÖLÜMÜN SAKLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL 

TSK bünyesinde, MSB bünyesinde herhangi bir ölüm vakası olduğunda kim olursa olsun, ne olursa olsun, bir çatışma, operasyon sırasında bunun saklanması, gösterilmemesi gibi bir şey yok. Tamamen, yüzde yüz idari tahkikat yapılır, ardından da adli tahkikat yapılır. Bunun dışında hiçbir işlem söz konusu değildir. Böyle bir şey akıldan dahi geçmez, bütün dünya bir araya gelse bunu yaptıramaz.