Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanında gerçekleştirilen operasyonda geçtiğimiz günlerde hayata veda eden ünlü futbolcu Diago Armando Maradona’nın tablolarının arkasına gizlenmiş, toplam 2 kilogram 650 gram kokain ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince tüm ülkede peş peşe gerçekleştirilen başarı operasyonlar neticesinde ağır darbe alan uyuşturucu kaçakçıları, İstanbul Havalimanında tespit edilmesi oldukça zor bir yöntem ve kurye kullandı.
 
Kolombiya'dan İstanbul Havalimanı'na gelen Hırvat asıllı Alman vatandaşı 72 yaşındaki M.R 'nin şüpheli davranışları Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatini çekti. İlk bakışta büyük bir Maradona hayranı olarak görünen şahsın bagajları son sistem tomografik x-ray tarama cihazı ile tarandı.
 
Tarama neticesinde dedektör köpeklerle de kontrol edilen valizlerin içerisindeki Maradona tablolarının yalnızca ünlü futbolcuya duyulan hayranlık nedeniyle taşınmadığı kısa sürede anlaşıldı. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilen daha sonra dedektör köpeklerin de tepki verdiği tabloların arkaları açıldığında, bu bölümlere özel plakalar halinde uyuşturucu yerleştirildiği anlaşıldı.
 
Yapılan aramada 12 adet tablonun arkasına gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan 2 kilogram 650 gram kokain ele geçirildi.
 
Zanlı gözaltına alınırken olayla ilgili yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.