İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal seviyede aranan toplam 10 firari suçlunun, Almanya, Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Fas'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı. Yakalananlar arasında organize suç örgütü üyesinden terör örgütü üyesine ve uyuşturucu kaçakçılarına kadar çeşitli suçlardan aranan isimler bulunuyor.

Dört Ülkede Eş Zamanlı Takip

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Adalet Bakanlığı ve çeşitli Daire Başkanlıklarının iş birliğiyle yurt dışına kaçan suçluların izi titizlikle sürüldü.

Bursa’nın kestanesini tüm dünyaya duyuracağız
Bursa’nın kestanesini tüm dünyaya duyuracağız
İçeriği Görüntüle

Ağır Suçlardan Aranan İsimler Yakalandı

Yakalanan Kırmızı Bültenli suçluların işlediği suçlar ve yakalandıkları ülkeler:

  • Organize Suç Örgütü Üyeliği, Kasten Yaralama, Silahla Tehdit: B.Ö. (Almanya)

  • Uyuşturucu Ticareti: S.B., E.G., R.D. (Almanya), T.Ö.A., D.Ö. (Gürcistan)

  • Terör Örgütüne Üye Olma: Y.A. (Fas)

  • Taksirle Adam Öldürme: R.D. (Almanya)

Ulusal seviyede aranan E.F. (Dolandırıcılık, Hırsızlık), A.Ç. (Bilişim Dolandırıcılığı, Resmi Belgede Sahtecilik) ve N.Ş. (Göçmen Kaçakçılığı, Resmi Belgede Sahtecilik) isimli şahıslar da Gürcistan ve Kuzey Makedonya'da yakalanarak ülkeye getirildi.

Bakan Yerlikaya, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen operasyonel iş birliği sayesinde bu şahısların yakalanıp Türkiye'ye iadelerinin sağlandığını belirterek, emeği geçen tüm ekipleri tebrik etti.