Demokratik Sol Parti Genel Başkanı sayın Önder AKSAKAL 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir açıklama yaptı. “‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adı verilen Büyük Taaruz’un yıldönümü şanımıza yakışır şekilde kutlanmalıdır.” diyen AKSAKAL’ın açıklaması şöyle:

Yurdun dört bir yanında eşzamanlı sürdürülen büyük kurtuluş mücadelesinin son evresi ve şanlı zaferin 98. yılına erişmenin gururunu yaşıyoruz.

Ancak bugün ibretle izlemekteyiz ki; emperyalist sistemin öncü devletleri, bir asır önceki heveslerinden en küçük bir taviz vermeden farklı yöntemler hayata geçirerek yeniden bu topraklar üzerine çökme planlarını uygulamaya çalışıyorlar.

Halk tümüyle fakr-u zaruret içerisinde gelecek kaygısı girdabında yaşam mücadelesi verirken, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilmektedirler.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilk denemesini yapan hainler, her an ikinci bir girişimi gerçekleştirmenin fırsatını kollamakta, ağababalarıyla birlikte bu kutsal vatanı bölüp parçalamak üzere pusuda beklemektedirler. Sözde yerli ve millî kavramlarını diline pelesenk etmiş iktidar da ne yazık ki pandemi tedbirlerini gerekçesiyle bu şanlı zafer gününün kutlanmasına kısıtlamalar getirerek toplumun pundunu kırmaktadır.

Dünya’da kaç millet vardır ki böyle bir zaferi tarihin altın sayfalarına yazmış olsun.

Asil Türk milletinin binlerce yıllık geçmişinde yaşadığı en önemli zaferlerden biri olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizzat yönettiği “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” adı verilen Büyük Taaruz’un yıldönümü şanımıza yakışır şekilde kutlanmalıdır.

Ortadoğu’da, doğu Akdeniz’de yeniden karşımıza geçen bu emperyalist güçlere karşı Türk milletinin başı öne eğilmemelidir.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu kutlu günde, yaşamını hiçe sayıp “ya istiklâl, ya ölüm!” diyerek zaferi içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!