Ligin 22.haftasında oynadığı AE Balıkesirspor maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er şunları söyledi. ''Çok ağır ve beklemediğimiz bir mağlubiyetti. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bugüne kadar bununla ilgili şikayette bulunmadık ancak fiziksel anlamda bir yetersizliğimiz var. Bu net bir şekilde görünüyor. Aslında bu Tuzlaspor maçında da göründü. Oyunsal anlamda o gün de istediklerimizi yansıtamadık. Hastalığın vermiş olduğu sıkıntılar var. Hem antrenman yapamama hem de vücut direnci anlamında. Bir de kar yağması ve sahaların ağır olması sebebiyle çalışma şartlarının çok sağlıklı olmaması hepsi üst üste geldi. Şimdi de sıkıştırılmış bir lig. Arzu etmediğimiz bir skor. Oyuna baktığımız zaman oyuna iyi başlayan taraf bizdik.

Oyunun ilk 20 dakikalık bölümünde oyunu tutan, pozisyon üreten taraf bizdik. 20. dakikadan sonra bireysel hatayı çok yaptık. İlk golde de ayağımızdaki topu rakibe verdik ve maalesef geriye düştük. 2. yarıya hem oyuncu hem de sistem değişikliğiyle önde baskılı başlamak istedik. Bunda nispeten de olsa başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. tekrar bir bireysel hata ve iki oyuncumuzun birbirine girmesiyle 2. golü kalemizde gördük. Ondan sonra geriye dönmek çok kolay olmadı.

Farklı hamleler yaptık, farklı dizilişlere geçtik ancak fiziksel anlamda yetersiz olmamız ve skor dezavantajını da yaşayınca tamamen geriye düştük ve bireysel hatadan 3. golü yedik. Ayağa kalkmak zorundayız. Bir avantajı kaçırdık.

Önümüzde 12 maç var ve bunun 7 tanesini kendi evimizde oynayacağız. Bugün kazansaydık 4. sırada olan takım 38 puandaydı biz de 34 yapacaktık. Şimdi tamemen 2 maça odaklanacağız. Birini perşembe diğerini pazar günü oynayacağız. Buradan çıkarabileceğimiz 6 puan bizi yeniden yarışa sokacaktır. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Şu an en çok birbirimize ihtiyacımız olan, sarılıp birbirimize sahip çıkmamız gereken bir süreç. Ben oyuncularımıza inanıyorum. Takımımız buradan ayağa kalkacaktır.

Çok iyi rakiplere karşı çok iyi oyunlar oynadık. Tekrar o günlere bürüneceğiz ve hatta daha da iyilerini oynayacağız. Fiziksel yeterliliği yakalamak anlamında biraz zamana ihtiyacımız var. Ben oyuncularımızın perşembe gününe en azından mental olarak çok daha dirençli, kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan bir grup olarak çıkacağına ve perşembe günü tekrar ayağa kalkma maçı olarak galibiyetle başlayacağımızı düşünüyorum

Ligin 22. haftasında AE Balıkesirspor’a konuk olan Bursaspor mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

Hakemler: Burak Pakkan, Baran Eraslan, Hasan Hüseyin Tetik, Demokrat Özgür Güneş

Stadyum: Balıkesir Atatürk

AE Balıkesirspor: Atilla Özmen, Mert Örnek, Oğuzhan Çapar, Doğa İşeri, Birol Parlak, Cumali Bişi, Taşkın Çalış (Sedat Dursun 85’), Hasan Özkan (Anıl Taşdemir 85’), Antonio Mrsic (Enes İslam İlkin 67’), Muhammed Enes Durmuş (Roman Bezjak 76’), Arb Manaj (Aldurkadir Özgen 85’)

Yedekler: Yiğithan Kır, Aldurkadir Özgen, İbrahim Halil Çolak, Foxi Kethevoama, Anıl Taşdemir, Roman Bezjak, Enes İslam İlkin, Oğuz Han Aynaoğlu, Sedat Dursun

Teknik Direktör: Yusuf Şimşek

Bursaspor: Ataberk Dadakdeniz, İsmail Çokçalış, Cüneyt Köz, Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, Ozan İsmail Koç (Ramazan Keskin 46’), Aykut Akgün (Berat Altındiş 70’), Furkan Emre Ünver, Burak Altıparmak (Eren Güler 87’), Batuhan Kör (Çağatay Yılmaz 57’), Tuğbey Akgün (Abdullah Tazgel 70’)

Yedekler: Canberk Yurdakul, Ramazan Keskin, Çağatay Yılmaz, Taha Altıkardeş, Ömer Turan Görgüç, Abdullah Tazgel, Eren Güler, Ertuğrul Kurtuluş, Berat Altındiş, Hamza Baran Arıkan

Teknik Direktör: Mustafa Er

Goller: Arb Manaj 35’,61’, Anıl Taşdemir 86’ (P) (AE Balıkesirspor)

Sarı Kartlar: Oğuzhan Çapar (AE Balıkesirspor) - Furkan Emre Ünver, Ozan İsmail Koç, Berat Altındiş (Bursaspor