Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe Şimşek Harekâtı bölgesinde 15 Ağustos 2021 tarihinde teröristler tarafından yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Kahraman Silah arkadışımız Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile katıldı.Namazın ardından camiden askerî törenle uğurlanan şehit Uzman Onbaşı Kaplan'ın cenazesi, defnedilmek üzere Elmadağ Aşağıkamışlı Köyü Mezarlığı'na götürüldü.

TSK ile MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’de tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi. Hangi deliğe girerlerse girsinler teröristleri bulup yok etmeye devam ediyoruz, edeceğiz!