Bakan Yerlikaya: "Tek Tek Geri Getireceğiz"
Bakan Yerlikaya: "Tek Tek Geri Getireceğiz"
İçeriği Görüntüle

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölgede yaşanan son gelişmeleri takiben KKTC’nin savunma kapasitesini artırmak için düğmeye bastı. Yapılan resmi açıklamaya göre; 6 adet F-16 savaş uçağı ve gelişmiş hava savunma sistemleri, bugünden itibaren kalıcı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne konuşlandırıldı.

🛡️ Güvenlik Kalkanı Güçleniyor

Bölgedeki askeri hareketliliğe ve stratejik ihtiyaçlara yönelik yapılan planlamalar kapsamında atılan bu adım, adanın ve Mavi Vatan’ın güvenliği için büyük önem taşıyor. Konuşlandırılan unsurlar şunları kapsıyor:

  • Hava Gücü: 6 adet tam donanımlı F-16 savaş uçağı.

  • Hava Savunma: Olası tehditlere karşı bölgeyi koruyacak modern füze ve savunma sistemleri.

📉 "İlave Tedbirler Alınabilir"

Bakanlık, bu adımın bir başlangıç olduğunun ve sahadaki gelişmelere göre sevkiyatın devam edebileceğinin sinyalini verdi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç duyulması halinde; deniz, hava ve kara unsurları bazında ilave güvenlik önlemleri alınmaya devam edilecek.