Anavatan partisinden yapılan açıklamada, Sözde "Özal ilkelerini canlandırma ve merkez sağ parti olarak yeniden yapılanma" gayesi ile partimize katıldıklarını iddia eden bir grup MKYK üyesi arkadaşımız, çalışmalara gereken katkıyı sağlamadıkları ve sorumluluklarının gereklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle görevlerinden alınacakları sırada asılsız gerekçeler öne sürerek partimizden istifa etmiş ve istifalarını da son derece yakışıksız usul ve söylemlerle kamuoyuna ilan etmiştir. 

Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bugün hazıra konarak partimizi bir ittifaka angaje etme çabaları karşılıksız kalan bu arkadaşlarımız, Anavatan Partisi’nin tarihe gömülmeye çalışıldığı ve akla hayale gelmeyecek zorlu mücadelelerle ayakta tutulduğu zahmetli günlerde ne rahmetli Özal’ın, ne de onun mirası olan Anavatan Partisi’nin adını ağızlarına bile almıyorlardı.

Özal’ın mirasını yaşatmak adına verdiğimiz mücadeleye katkı sağlamaları adına yaptığımız her davetin nasıl karşılıksız kaldığını, her seferinde ne tür bahanelerle geri çevrildiğimizi başta bu arkadaşlarımız ve yakınları gayet iyi hatırlayacaktır. 

Bugün Anavatan Partisi önüne konulan her türlü engeli aşarak yurt çapında teşkilatlanmış ve seçime girme yeterliliğini elde etmiştir. Son yapılan kongre ile de genel merkez yönetimini liyakat sahibi ve genç bir kadro ile güçlendirmiştir. Tüm badireleri atlatmış ve merkez sağın yeniden toplanma merkezi olabilecek bir kurum haline gelmiş olan Anavatan Partisi’ni, mücadeleye hiçbir katkı sağlamadan, üstelik zamanında sahipsiz bıraktıkları Özal’ın mirasını bugün kendileri için kılçıksız balık ve ikballeri için bir sıçraması tahtası olarak gören zihniyetlere geçit vermemiz doğal olarak mümkün değildir.   

Bizler,  Anavatan Partisi’nin kuruluş felsefesi ve Özal misyonu gereği her meseleye devlet aklı ile yaklaşan bir partiyiz. Geçmişimizin parlak mirasını da ancak bu anlayış ile koruyabileceğimize inanıyoruz. Günün kısır siyaset ortamında milletimizin yeniden güven ve teveccühüne mazhar olabilmek adına atacağımız her adımı ve ağzımızdan çıkan her kelamı defalarca düşünmek, tartmak zorundayız. Bu arkadaşlarımızın var olma mücadelesinin hiçbir tarafında olmadıkları Anavatan Partisi’ni ele geçirerek, mevcut sözde ittifaklardan bir tarafa angaje etme heveslerinin kursaklarında kalması, bu hezeyanlarının gerekçesi olsa gerektir.

Benzer badireleri defalarca atlatmış olan Anavatan Partisi’ni bu tür zavallı girişimlerle davasından koparmak mümkün değildir. Anavatan Partisi her koşulda, herkese ve her şeye rağmen kurucu iradesine bağlı kalarak yoluna devam edecektir.

Anavatan Partisi kökü memleketimizin en ücra köşelerine kök salmış, kimsenin heva ve heveslerine kurban edilemeyecek ulu bir çınardır ve dimdik ayaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.